Kásler Miklós: Magyarország készen áll az 5–11 év közöttiek oltására

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett el a járványkezelés azzal, hogy Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte az 5–11 évesek közötti gyermekek oltását a Pfizer vakcinával – mondta legújabb videójában Kásler Miklós.

Forrás: EMMI Sajtóközlemény2021. 11. 28. 15:49
2020.07.14. Budapest Dr prof. Kásler Miklós miniszter Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberi erőforrások minisztere rámutatott: 

egy olyan korcsoport kaphat most védelmet, akik eddig csak oltás nélkül tudtak védekezni, saját szervezetükre voltak utalva. 

Kiemelte: ebben a korosztályban is nagyon fontos a magas átoltottság, hiszen a gyermekek körében is terjed a fertőzés. 

Bár a koronavírus elsősorban az idősebb korosztályra veszélyes, nagyon fontos, hogy fiatalabb korosztályt is védetté tegyük. Még ha az esetek többségében enyhe lefolyású megbetegedést is okoz, de továbbadhatják azt 

– tette hozzá a miniszter.

Hangsúlyozta: 

Magyarország készen áll az oltás megszervezésére, van elég Pfizer vakcina, illetve a kormány további Pfizer vakcinákat kötött le a gyermekek oltására. Kérek mindenkit, hogy az oltáson vegyenek részt 

– zárta üzenetét a tárcavezető.

Borítókép: Kásler Miklós (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.