Márki-Zay Péter lenézi a kormánypárti szavazókat

Trágyával etetett gombák, alacsony szellemi színvonal, erkölcsi fogyaték – csak néhány minősítés, amellyel a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje illette a szavazópolgárokat. A politikus szerint még a Professzorok Batthyány Körének elnöke sem ugrotta meg az IQ-tesztet.

2021. 11. 28. 11:00
null
20190315 Budapest Az ellenzéki pártok demonstrációja március 15-én a Szabad sajtó útján. március 15. tüntetés ellenzék Képen: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere (Mindenki Magyarországa Mozgalom) Fotó: Kurucz Árpád Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban került elő az a felkavaró felvétel, amelyen Márki-Zay Péter, a baloldal jelöltje „trágyával etetett gombákhoz” hasonlította a magyar embereket. „Amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel, a migránsozással és a többivel lehet választást nyerni” – fogalmazott egy gárdonyi lakossági fórumán.  

Annak ellenére, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltjének nem titkolt célja a kormánypárti szavazók megszólítása, nem ez volt az első alkalom, amikor nyíltan nekik esett. 

Egy augusztusban posztolt Facebook-videójában arról beszélt, hogy a legszegényebb, legtanulatlanabb emberek szavaznak a Fideszre. A miniszterelnöki ambíciókat dédelgető hódmezővásárhelyi politikus szerint a tehetős és képzett emberek nem adják a voksukat a kormánypártra, úgyhogy Orbán Viktornak most az az érdeke, hogy az országban lehetőleg kevéssé kiművelt emberek legyenek.  Márki-Zay a békemenet résztvevőiről is hasonló hangnemben nyilatkozott:

Az egyébként a Fidesz mélyrepülésének egy nagyon komoly szindrómája, hogy milyen szellemi és erkölcsi színvonalú embereket tudott az elmúlt években bevonzani. [...] Nyilván a békemenet sem igazán a professzorok felvonulása volt, de hogyha most megnézzük, akkor már békemenet sincsen, már a Professzorok Batthyány Köre sem áll oda.

Hódmezővásárhely polgármestere a vidéki Fidesz-szavazókat sem kímélte az említett felvételen: 

„Ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.” 

Erre utalva később valaki „vidéki Fidesz-szavazó” aláírással egy kitöltött keresztrejtvényújságot küldött Márki-Zaynak, amit a politikus be is mutatott egy videóban. A felvételen először mentegetőzve azt ecsetelte, hogy mennyire félreértették a fideszesekre vonatkozó szavait, majd a levél feladóját sértegette:

„Fantasztikus, ez a szegény asszony. Lehet, hogy asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak.” Hozzátette, hogy mivel a megoldás is benne van az újságban, nem biztos, hogy a feladó önerőből oldotta meg a feladványokat.

Később pedig, amikor már a sajtó is beszámolt róla, hogy Márki-Zay folyamatosan beszól a vele egyet nem értőknek, a politikus tájékozatlannak nevezte őket.

Szegény Fidesz-szavazók mennyire tájékozatlanok, ezt olvasom ebben a kiadványban, hogy Márki-Zay durván beszólt a kormánypárti szavazóknak. Soha nem szóltam be a szavazóknak természetesen. Az ostoba embereknek igen

– mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje, aki ezt követően Sótonyi Péterről, a Professzorok Batthyány Körének elnökéről – aki többek között az MTA doktora, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, a Magyar Érdemrend középkeresztjének kitüntetettje – azt mondta: „Ő sem ugrotta meg az IQ-tesztet.” 

Márki-Zay korábban a Pesti TV egyik adásáról is beszélt, amelyben meghívott vendégként szerepelt egy hódmezővásárhelyi középiskolás, fidelitasos fiú, aki a hódmezővásárhelyi politikus polgármesteri munkáját bírálta. A szivárványkoalíció miniszterelnök-jelölte erre reagálva azt mondta, hogy szerinte az „erkölcsi fogyaték egy önként vállalt dolog”. 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

Fidesz: A baloldal fejezze be a magyar emberek sértegetését!

– Jó lenne, ha a baloldal befejezné végre a magyar emberek sértegetését, még akkor is, ha ennek nagy hagyománya van a baloldalon – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában. 

Hollik István hangsúlyozta: a baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt időszakban tudtára adta minden magyarnak, hogy mit is gondol a rezsicsökkentésről. Megmondta, hogy ha valaki sokallja a rezsi árát, akkor fogyasszon kevesebbet, sőt az egész rezsicsökkentést népbutításnak tartotta, de úgy látszik, ez csak a jéghegy csúcsa – fejtette ki a kormánypárti politikus. 

Kiemelte: a baloldal miniszterelnök-jelöltje nemrég trágyával etetett, sötétben tartott gombának nevezett mindenkit, aki támogatja a rezsicsökkentést és ellenzi a bevándorlást. – Mi úgy gondoljuk, hogy senki nem beszélhet így a magyarok 80 százalékáról – jelentette ki Hollik István.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.