időjárás 3°C Antal, Antónia 2022. January 17.
logo

Schanda Tamás: Erősödik a gazdaság, javul a foglalkoztatás, nő a minimálbér

Forrás: Facebook.com/kormanyzat
2021.11.19. 09:50 2021.11.19. 10:25
Schanda Tamás: Erősödik a gazdaság, javul a foglalkoztatás, nő a minimálbér

A sikeres válságkezelésnek köszönhetően megakadályoztuk a bérek csökkenését, a gazdaság visszaesését és a munkanélküliség növekedését – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára a magyar kormány hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban.

A járvány ellenére már 4,7 millió ember dolgozik ma Magyarországon és emelkednek a bérek is. Januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a garantált bérminimum, ami egy újabb szint a munka és a szakmunkások megbecsülésében – emelte ki Schanda Tamás, majd hozzátette:

Mindez hatalmas eredmény a koronavírus-járvány közepette. Ne felejtsük el, hogy ezzel az emeléssel a minimálbér magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal alatti 2010-es átlagbérnél. 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára szerint, a sikeres válságkezelésnek köszönhetően hazánkban erősödik a gazdaság, folyamatosan javul a foglalkoztatás és tovább nő a minimálbér. Ennek számos pozitív hozadéka van, a különböző családtámogatások is emelkedni fognak. 

A támogató gazdaságpolitikának és a kiemelkedő gazdasági növekedésnek köszönhetően 670 milliárdos adócsökkentéssel tudjuk támogatni a vállalkozások béremelési törekvéseit. 

Folytatjuk a munkát és továbbra is azon dolgozunk, hogy támogassuk a dolgozó szülőket, a béremelések mellett családi adóvisszatérítésekkel is – zárta sorait Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. 

Az eredeti videót itt tekintheti meg: 

Borítókép: Schanda Tamás (Fotó: Facebook/Képernyőfotó)