A Gyurcsány-fióka miatt távozik a felügyelőbizottsági tag

Elege van a fővárosi közműholding vezérének ügyéből, ezért lemond: Pálfalvi Milán a felügyelőbizottság tagjaként hét évig szolgálta Budapestet, de mint írja, „van, amihez közvetetten sem adom a nevem, ezért demonstratív céllal lemondtam”. A Metropol cikksorozatban mutatta be, hogyan él a BKM vezére, Mártha Imre.

Munkatársunktól
2021. 12. 30. 17:25
Mártha Imre
Siófok, 2013. május 14. Mártha Imre, az Invitel operatív fõigazgatója elõadást tart a siófoki Media Hungary konferencián 2013. május 14-én. MTI Fotó: Nagy Lajos Fotó: Nagy Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amikor a mindannyiunkat szolgálni hivatott közműcéget arra használja annak vezetője, hogy a személyét ért kritikával szemben adjon ki közleményt, akkor az megmutatja, hogy a köztisztség iránti áldozatot mennyire rosszul értelmezi” – írja Pálfalvi Milán közösségi oldalán.

„Engem nem érdekel senkinek a nyaralása, vagyona, ellenben az rendkívül bosszantó, ahogy Mártha Imre a közműcéget személyes szócsőként és védőbástyaként használja, tisztsége és a szervezet mögé bújva, mintha az az ő hitbizománya lenne, őt szolgálná és nem fordítva. Nekem ez volt az utolsó csepp a pohárban. Sokakkal együtt én sem erre esküdtem fel. Azért mondtam le, hogy ezt elmondhassam”

– vallja be Pálfalvi.

„Az elmúlt két évben a bábként működő fővárosi vezetés zokszó nélkül visszaengedte azokat a politikai kegyelteket különböző tisztségekbe, akiket a választók 2010-ben egyszer már elküldtek. A budapestiek 2019-ben hozott döntését elfogadtam, és egyúttal akkor megfogadtam, hogy a munkára, a szakmai működésre figyelek és nem a politikai történésekre… Látva mindazt, ami az elmúlt években szakmailag és magatartás tekintetében történt Budapesten, úgy döntöttem, hogy ehhez nem adom a nevem tovább.

Sok tisztességes munkavállaló dolgozik Budapestért… és nem bújnak a tisztségük mögé, ők maguk vállalják tettük következményét. Nagyobb megbecsülést érdemelnek, és nem azt, hogy a vállukon vitt szervezet nevében védeniük kelljen egy politikailag kinevezettet, mert az arra sem képes, hogy maga levonja a konzekvenciát és lemondjon” 

– mutatott rá Pálfalvi Milán, aki azt is kifejtette, hogy lemondásával többet tehet a változásért.

Ahogy arról lapunk a Metropol nyomán beszámolt, Mártha Imre amerikai milliárdosokat megszégyenítő életet él, és szabályosan kérkedik vagyonával: villájának teraszáról, illetve medencéje partjáról munkásokat provokáló képeket tett közzé. 

A fővárosi közműholding első számú vezetője ebből a pazar villából gördül ki délutánonként, miután a szolgálati Skodát letette, és Bentley márkájú, a világ milliárdosai által kedvelt autójára váltott.

A beosztottjai által csak Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér időközben valóságos hajtóvadászatot indított azok ellen, akik kiszivárogtatták az amerikai milliárdosokat megszégyenítő életvitelét bizonyító képeket.

Míg Mártha Imre, a fővárosi közműholding vezére kérkedik a vagyonával, Budapesten spórolásból szemeteskukákat és jegyautomatákat szerelnek le, fizikai és szellemi dolgozókat rúgnak ki. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.