időjárás -4°C Ágnes 2022. January 21.
logo

Egyből eltörölné a gyermekvédelmi törvényt a baloldal jelöltje

Forrás: hirado.hu
2021.12.01. 09:20 2021.12.01. 14:39
Egyből eltörölné a gyermekvédelmi törvényt a baloldal jelöltje

Nem akar válaszolni a népszavazás ostoba kérdéseire – Márki-Zay Péter erről az M1 riporterének beszélt azok után, hogy az országgyűlés elrendelte a népszavazás kiírását. A baloldal miniszterelnök-jelöltje leszögezte: ha hatalomra kerül, akkor eltörli a gyermekvédelmi törvényt – derült ki az M1 Híradójából.

Márki-Zay Péter az M1 riporterének kérdésére is egyértelművé tette, hogy ha tehetné, eltörölné a gyermekvédelmi törvényt. Tehát nem védené meg a kiskorú gyermekeket például a szexuális fejlődésüket befolyásoló, vagy a nemváltoztatást népszerűsítő médiatartalmaktól, mint ahogy azt sem korlátozná, hogy az iskolákban a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak – írja a Híradó.hu.

– Egyből el fogjuk törölni ezt a borzasztó törvényt. Igen

fogalmazott, majd hozzátette:

„Ki az az elmeháborodott, aki azt gondolja, hogy szülői engedély nélkül akar bárki Magyarországon, vagy bárhol a világon óvodás gyerekeknek nemet változtatni?”

Márki-Zay Péter szerint a törvény gyűlöletkeltő, és ő az LMBTQ-lobbi kiskorúakat célzó propagandáját nem tartja valós problémának.

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének arra ugyanakkor nincs ötlete, hogy mit tenne akkor, ha kiderül, hogy tévedett, és mégis valós a probléma. Ostoba kérdéseknek nevezte a gyermekvédelmi törvény megvédéséről szóló népszavazás témáit is, amikre ő nem is akar válaszolni – olvasható az oldalon.

Az M1 Híradójának szóban forgó adása és az eredeti cikk ITT érhetők el.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: M1/MTVA)