Az Országgyűlés elrendelte a gyermekvédelmi népszavazást

Az Országgyűlés elrendelte a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást. Az erről szóló határozat szavazásán a kormánypárti képviselők mellett csak néhány független képviselő vett részt, az ellenzéki frakciók nem voksoltak, de az azt megelőző vitán sem vettek részt.

Magyar Nemzet
2021. 11. 30. 12:45
null
Budapest, 2021. október 19. Képviselők szavaznak az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. október 19-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elfogadott országgyűlési határozat négy kérdést tartalmaz. Ezek a következők:

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?; 

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?; 

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?; 

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?.

A parlament a kérdésekről egyenként szavazott. Sorrendben a következő szavazati arányok alakultak ki: első kérdést 123 igen szavazat, egy tartózkodás, a másodikat 124 igen szavazat, egy tartózkodás, a harmadikat 125 igen szavazat, míg a negyedik kérdést 125 igen szavazat, egy tartózkodás mellett fogadták el. A határozat tartalmazza azt is, hogy az országos népszavazás lebonyolításának költsége 12,6 milliárd forint – függetlenül a kérdések számától, ha azokról egy napon szavaznak –, ha azonban az országgyűlési választással egyszerre tartanak népszavazást, akkor a költségeket a népszavazás 5,5 milliárd forinttal növeli.

Ismert: a parlament november 9-én változtatott az országos népszavazás eljárásán ellenzéki kezdeményezésre, egyhangúlag. Ez teszi lehetővé, hogy népszavazás akár országgyűlési, európai parlamenti vagy önkormányzati választással egyszerre is tartható. Eltörölték ugyanis azt a korlátot, miszerint referendum nem tűzhető ki az ezen választásokat megelőző és követő 41 napon belüli időpontra.

Varga Judit: Megvédjük a magyar gyermekeket és a szülők jogait, az LMBTQ-lobbit pedig megállítjuk az iskolák kerítésénél!

Az igazságügyi miniszter hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében közölte, hogy csakis közös akarat képes megálljt parancsolni az erőszakos LMBTQ-lobbinak és a brüsszeli nyomásgyakorlásnak, éppen ezért kezdeményezett a Kormány népszavazást a gyermekvédelem kérdésében. 

Előterjesztő: ki kell állni a gyermekek védelmében

A baloldali frakciók a szavazást megelőző vitán sem vettek részt, azon csak a kormány képviselői és a kormánypárti honatyák fejtették ki álláspontjukat. Az előterjesztő Vejkey Imre (KDNP), az igazságügyi bizottság elnöke expozéjában közölte: „a Brüsszel–Strasbourg–Soros triumvirátus” az elmúlt hónapokban újabb támadásokat indított Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény miatt. „A magyar gyermekvédelmi törvény azért csípi a szemüket”, mert nem engedi a szexuális propagandát sem az óvodákban, sem az iskolákban, sem a televíziókban, sem pedig a reklámokban – sorolta. 

Közölte: azt sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugaton már állandósult, vagyis hogy az LMBTQ-aktivisták nem járhatnak be az óvodákba és az iskolákba, és nem végezhetnek ott szexuális felvilágosítást. Mindezt nemcsak sérelmezik, hanem már fenyegetőznek is, ezért indítottak kötelezettségszegési eljárásokat – mondta.

Felidézte: az Európai Unió alapító atyái azt mondták, hogy Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz, és „ez utóbbi fordulat látszik most megvalósulni”. Míg Magyarország az alaptörvénye által újra magára talált, „addig a világ magát fejlettebbnek mondó fele rommezővé változtatta az európai szellem színterét, erőszakosan eltorzítva a nemzeti és keresztény értékeket” – fogalmazott. 

A képviselő szerint a Nyugat „valóságos elkereszténytelenedésen” ment keresztül, sőt már ott tart, hogy saját gyökereit nemcsak tagadja, hanem kifejezetten irtja is. 

Fel kell lépni a társadalmi fejlődés „lidérctüzeivel” szemben, ezért kell kiállni a gyermekeink védelmében, „ezért nem tűrhetjük a liberális elnyomást” – jelentette ki. Hangsúlyozta: amikor a nemzetre nehezedő nyomás ilyen erős, akkor „csak a közös népakarat tudja megvédeni hazánkat”, ezért van szükség a népszavazásra.

Kormány: a magyar emberek kinyilváníthatják véleményüket a genderpropagandáról

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint ma olyan a világ, hogy alapvető biológiai, természeti, Isten adta törvények kérdőjeleződnek meg, ezeket próbálják meg valakik felülírni.

 „Egy elbizonytalanodó világban a gyermekekben a bizonytalanságot próbálják erősíteni, és nem olyan nevelési módszereket alkalmazni, amelyben a biológiai nem, a hagyományos családi szerepek és a nemzeti gondolat fontossága a kellő mértékben és kellő súllyal jelenik meg” – fogalmazott, jelezve: ezen, a nyugati világban tapasztalható jelenségek ellen a jog és az alkotmányosság eszközeivel is fel kell lépni. 

Azt mondta, az LMBTQ-lobbi rendkívül erőszakos módon aktív propagandát kezdett a kiskorúak szexuális nevelésével kapcsolatban is, a nyugati országokban az óvodákban, az általános iskolákban különböző szexuális nemátalakító műtétek elvégzésére, illetve a nemi identitás általában vett megkérdőjelezésére biztatják a gyermekeket. Ez elfogadhatatlan – jelentette ki, úgy értékelve: komoly civilizációs küzdelemről van szó, és Magyarországnak ki kell tartania a zsidó-keresztény alapok mellett, meg kell hallgatnia a magyar emberek akaratát.

Orbán Balázs azt mondta, az Egyesült Államokban, a nyugati európai országokban ezekről a társadalmi változásokról nem kérdezték meg az embereket, hasonlóan az illegális migrációhoz. Úgy összegzett, a kormány arra tesz javaslatot, hogy a magyar emberek a genderpropaganda kérdésében is – hasonlóan az illegális migrációhoz – népszavazáson nyilvánítsák ki akaratukat. 

A kormány egyértelművé is teszi pozícióját, azt gondolja, nemet kell mondani a szülői beleegyezés nélküli LMBTQ-propagandára az iskolákban – mondta. Kitért arra, hogy ha az országgyűlési választást és a népszavazást egy napon tartják, jelentős források takaríthatók meg.

Fidesz: a gyermekek nevelése a szülők dolga

Selmeczi Gabriella (Fidesz) unikálisnak nevezte, hogy népszavazáson kérdezik meg a választópolgárokat erről a kérdésről. Mi ez, ha nem demokrácia? – kérdezte, szóvá téve a brüsszeli kifogásokat a magyar demokrácia működésével kapcsolatban. Szerinte Brüsszel szokott az emberek feje felett dönteni. A képviselő Brüsszel viselkedését rendkívül álságosnak nevezte, mondván, az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik. Arra szólított fel: el a kezekkel a gyermekeinktől!

Közölte, a népszavazáson az ellenzéki szavazók is lehetőséget kapnak arra, hogy gyermekeik védelme érdekében elmondják véleményüket. Reményét fejezte ki, hogy az ellenzéki képviselők sem akarják kitenni gyermekeiket az LMBTQ-propagandának. Megjegyezte, bízik abban, az ellenzéki képviselők vitától történő távolmaradása nem azt jelenti, hogy támogatják az LMBTQ-propagandát. 

Elmondta, nem akarják, hogy az óvodákban, az iskolákban a szülők háta mögött érzékenyítés folyjon. A gyermekek nevelése, különösen a szexuális nevelése a szülők joga és dolga – jelentette ki. Selmeczi Gabriella azt mondta, a végsőkig hajlandók küzdeni az alapértékek védelméért. 

A népszavazás eredményeként kialakuló szabályozás a valódi társadalmi többségen alapul majd és nem a hangos, elvtelen kisebbség csapongásán – fogalmazott.

Borítókép: szavazás az Országgyűlésben (Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.