Előrelépés történt az európai konzervatív összefogás irányába

„Körvonalazódnak azok a közös pontok, amelyek mentén az európai konzervatív együttműködés megvalósulthat. Az európai jobboldali pártok ugyanis elutasítják azt, hogy a brüsszeli elefántcsonttoronyból mondják meg, hogyan kellene élnünk” – fogalmazott Kovács Attila Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Kovács Attila, az Alapjogokért Központ projektvezetője és Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ elemzője voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei. Szó esett az új európai konzervatív pártszövetség ügyében tartott varsói csúcsról, Márki-Zay Péter választókat sértegető gyűlöletkampányáról, valamint a norvég posta homoszexuális Mikulást ábrázoló reklámjáról.

Forrás: KARC FM2021. 12. 09. 15:35
KACZYNSKI, Jaroslaw; ORBÁN Viktor; LE PEN, Marine; MORAWIECKI, Mateusz; KRASNODEBSKI, Zdzislaw; ABASCAL, Santiago
Varsó, 2021. december 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes, a Jog és Igazságosság párt elnöke (b3) felszólal az európai konzervatív pártvezetõk munkaülésének második napján a Regent Warsaw Hotelben 2021. december 4-én. Mellette Mateusz Morawiecki (j3) lengyel és Orbán Viktor magyar kormányfõ (j2), valamint Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje (j), Zdzislaw Krasnodebski, a Jog és Igazságosság EP-képviselõje (b2) és Santiago Abascal, a spanyol Vox párt elnöke (b). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Néppárt oly mértékben tolódott balra, hogy magára hagyta saját szavazóit. Ezeknek az európai polgároknak jogos elvárásuk, hogy képviselje őket egy jobboldali, konzervatív szövetség

– emelte ki Koskovics Zoltán a formálódó konzervatív összefogással kapcsolatban. 

Kovács Attila hozzátette: 

Brüsszel el szeretné venni a tagállamok döntési jogosítványait, ezért a konzervatívoknak megálljt kell parancsolniuk a lopakodó hatáskörelvonásnak. 

Hozzátette, hogy „a mostani érlelődési folyamat elérhet odáig, hogy a 2024-es európai parlamenti választásokon már egy, a konzervatív értékeket képviselő és az illegális migrációnak határozottan ellenálló pártszövetség méretheti meg magát”.

Márki-Zay Péter a magyar szavazókat sértegetve tovább gyalázza a kormány jóléti intézkedéseit. 

Ezzel kapcsolatban Koskovics Zoltán elmondta, „az ellenzék miniszterelnök-jelöltje amerikai választási stratégiákat követve igyekszik minél jobban megosztani az országot és fanatizálni a saját táborát”, azonban szavai elárulják, hogy „egy agresszív, hirtelen haragú, dühből politizáló emberről van szó, aki teljesen ki van szolgáltatva Gyurcsány Ferencnek”.

 Kovács Attila kiemelte, Márki-Zay olyan kérdésekben gyalázta magyar szavazók millióit, melyekben nemzeti konszenzus van. 

Ma a magyarok döntő többsége egyetért azzal, hogy a rezsicsökkentés és határaink védelme a helyes út

 – fogalmazott az Alapjogokért Központ projektvezetője.

Az Alapjogokért Központ Bolond lyukból rovata ezúttal azzal a hírrel érkezett, hogy homoszexuálisként ábrázolta a Mikulást a norvég posta idei karácsonyi reklámfilmjében. Kovács Attila emlékeztetett: 

az érzékenyítés már nem ismer határokat, az LMBTQ-lobbi azt szeretné, hogy a homoszexualitás és a genderideológia a gyermekeink életének részét képezze. 

„Magyarország ennek állt ellen a gyermekvédelmi törvénnyel és a gyermekvédelmi népszavazás kezdeményezésével” – tette hozzá. 

Koskovics Zoltán úgy fogalmazott, 

a propaganda célja az, hogy a szekulárisabb gondolkodású embereket még távolabb rángassa a keresztény gyökerektől és értékektől, valamint felszámolja a hagyományos nemi szerepeket és családmodellt.

A december 7-i adás itt hallgatható meg:

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes, a Jog és Igazságosság párt elnöke (b3) felszólal az európai konzervatív pártvezetők munkaülésének második napján a Regent Warsaw Hotelben 2021. december 4-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.