Már hárommillió magyar beadatta az emlékeztető oltást

Mától a kórházak ismét a megszokott rend szerint oltanak, bárki foglalhat magának időpontot.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 12. 13. 9:16
null
Székesfehérvár, 2021. december 12. Egy nõ megkapja a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. december 12-én. A november 22-én kezdõdött oltási akcióban regisztráció és elõzetes idõpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelõkben is. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A beoltottak száma 6 190 822 fő, közülük 5 893 531 fő már a második oltását is megkapta, 3 005 109-en pedig már a harmadik oltást is felvették

– közölte ma reggel a Koronavírus.gov.hu. Az adatokból kiolvasható, hogy a három hetes oltási akció – ami a tegnapi nappal lezárult – leginkább a harmadik oltást kérők számát növelte meg. 

Összesen 1 436 000-en vettek fel oltást, közülük 1 171 000 fő már a megerősítő oltást kapta meg, és 166 ezer ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását. 

Mától a kórházak ismét a megszokott rend szerint oltanak, az  www.eeszt.gov.hu honlapon bárki foglalhat magának időpontot, ha már rendelkezik érvényes regisztrációval, vagy a háziorvosától is kérheti az oltás beadását. 

– A hétvége folyamán 16 017 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 198 939 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, az elmúlt három napban elhunyt 455 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 36 884 főre emelkedett – derült ki a központi tájékoztatásból.

Székesfehérvárott is sokan kérték az emlékeztető oltást. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Beszámoltak arról is, hogy a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 991 639 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 170 416 főre csökkent. 

Jelenleg 6531 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 565-en vannak lélegeztetőgépen

– derült ki a tájékoztatóból.

A központi weboldalon emlékeztettek arra is, hogy szombaton megnyílt az időpontfoglaló az 5–11 éves gyermekek oltásához. 

– Az érvényesített regisztrációval rendelkező szülők fognak tudni időpontot foglalni a kisgyermekek számára

– hívták fel a figyelmet.

Borítókép: Harmadik, emlékeztető oltás beadása a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. december 12-én. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.