Várakozáson felüli eredményt hozott a kormány oltási kampánya

Sikeresen zárul itthon az oltási akció. Az elmúlt három hétben 1,3 milliónál is többen kérték a koronavírus elleni vakcinát, ami jóval meghaladja a korábbi várakozásokat. Túlnyomórészt a harmadik oltást vették fel az emberek, de sokan kérték az első vakcinát is. Oltási akciónapok lesznek a jövőben is, amikor ugyanúgy időpontfoglalás nélkül lehet kérni a vakcinát, mint az elmúlt napokban. Szakemberek továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy vegye fel az oltást – hangzott el az M1 Híradójában.

Forrás: HIRADO.HU2021. 12. 13. 8:53
null
Székesfehérvár, 2021. december 12. A német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina üres ampullái a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. december 12-én. A november 22-én kezdõdött oltási akcióban regisztráció és elõzetes idõpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelõkben is. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oltási akciók lezárulnak. Ezután csak oltási akciónapok lesznek, de oltást továbbra is lehet kérni az oltópontokon előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül. A szakemberek mindenkit arra kérnek: akkor is kérjék a koronavírus elleni oltást, lehetőleg minél hamarabb.

Kisvárdán – az országos adatokhoz hasonlóan – a legtöbben a harmadik oltást kérték az oltási akcióhetek alatt. Ez az ország egyik legkisebb kórháza: a héten több mint ezren kaptak oltást. Az intézmény főigazgatója szerint továbbra is sok az intenzív ellátásra szoruló beteg, és vannak, akiket már nem tudnak megmenteni. A súlyos betegek és az áldozatok legtöbbször oltatlanok – írja a Híradó.hu.

Az oltási akcióban a legtöbben a megerősítő, harmadik oltást vették fel, amely mindenkinek javasolt, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

Azt még nem lehet tudni, hogy az omikron enyhébb variáns-e a deltánál, de az biztos, hogy fertőzőképesebb

– nyilatkozta Kacskovics Imre, az ELTE természettudományi karának dékánja az M1-nek. Szerinte érdemes a rosszabb forgatókönyvre készülni.

Várakozásokon felüli eredményt hozott a kormány oltási kampánya, rengetegen voltak az első oltási akcióhéten, olyanok is, akik előtte egyik vakcinát sem vették fel. A kormány ezért további két héttel hosszabbította meg ezt a lehetőséget, ezzel párhuzamosan pedig több kórházban vasárnap is megemelt kapacitással várták az érkezőket.

A kormány most is arra hívja fel a figyelmet, hogy

mindenkinek javasolt a harmadik, emlékeztető oltás, mert ezzel ismét 80–90 százalékra emelhető a védettségi szint.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: a német–amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty vakcina ampullái (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.