Nemzeti konszenzus alakult ki a gyermekvédelem ügyében

„Az ellenzék folyamatos támadása ellenére a friss adatokból az olvasható ki, hogy még a kormánykritikus válaszadók abszolút többsége is egyetért azzal, hogy a szülő kizárólagos jogosultsága dönteni a gyermekének szánt vallási, világnézeti, pedagógiai nevelésről” – fogalmazott Tóth Erik Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője és Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője volt Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendége. Szó esett az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményeiről, Emmanuel Macron budapesti látogatásáról, valamint a Nyugaton egyre erősödő fehérgyűlöletről.

2021. 12. 16. 17:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugat-Európában radikálisan emelkedik azoknak a fiatalkorúaknak a száma, akik meg akarják változtatni a nemüket

– emelte ki Párkányi Eszter, majd hozzátette:

a gyermekvédelmi népszavazás egy megelőző csapás, melyre azért van szükség, hogy megakadályozzuk, hogy az ártatlan gyerekeket politikai és ideológiai célok eszközeivé tegyék.

Ha a nemzeti oldal nem hívja fel az emberek figyelmét a gyermekek korai szexualizálásának legalapvetőbb veszélyeire, akkor előbb-utóbb Magyarországon is az a helyzet fog kialakulni, mint amit Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban látunk

– tette hozzá Tóth Erik. A központ vezető elemzője a decemberi felmérésekről elmondta:

azt tapasztaltuk a közvélemény-kutatásunk során, hogy tíz magyar emberből nyolcan osztják azt az álláspontot, amely a gyermekek védelme és az erőszakos genderideológia elutasítása mellett foglal állást.

Emmanuel Macron francia elnök budapesti látogatásával kapcsolatban Tóth Erik úgy fogalmazott: „a francia elnök is látja, hogy szerveződik Európában egy új konzervatív jobboldal, akikre politikai ellenfélként, de egyben partnerként is tekint”. „Angela Merkel leköszönése után az új német belpolitikai folyamatokat kihasználva Macron célja a francia dominancia kiépítése Európában, melyhez szövetségesekre van szüksége” – tette hozzá. Párkányi Eszter elmondta, „a francia elnök közeledésének másik oka, hogy Franciaország hamarosan átveszi az unió soros elnökségét és tisztában van vele, hogy a V4 egy megkerülhetetlen politikai erő lesz ez európai színtéren.” Az ellentétek ellenére a találkozó során a felek a közös pontokat keresték: az atomenergia felhasználása mellett „abszolút egyetértés mutatkozott abban, hogy nem fenntartható az az illegális bevándorlással kapcsolatos politika, amelyet 2015 után a németek erőltettek rá az Európai Unióra” – emelte ki Tóth Erik.

Az Alapjogokért Központ Bolond Lyukból rovata arról számolt be, hogy az ontariói tanárok szakszervezetében immár kevesebbet érnek a fehér szavazatok. A fehér tagok voksai ugyanis mostantól maximum a szavazatok felének felelhetnek meg. A hírre reagálva Tóth Erik elmondta:

arról van szó, hogy mivel a fehér tanárok vannak többségben, a fekete tanárok nem tudják demokratikus úton érvényesíteni az akaratukat – így megkerülve a demokráciát, kvótaalapon erőltetik rá nézeteiket a szakszervezetre.

Párkányi Eszter hozzátette, hogy „a probléma eredője a kritikai fajelmélet, mely bőrszín alapján tesz különbséget az emberek között, és nem létező fehér privilégiumokra hivatkozva hergel feketéket fehérek ellen.” „Ez nem más, mint rasszizmus” – húzta alá az elemző.

A december 14-i adást itt hallgathatja meg:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.