időjárás -3°C Timót 2022. January 24.
logo
A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint akik elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlás-ellenes, azok végtelenül ostobák

Ostobának nevezte a Fidesz-szavazókat Márki-Zay Péter

Magyar Nemzet
2021.12.02. 09:03 2021.12.02. 14:25
Ostobának nevezte a Fidesz-szavazókat Márki-Zay Péter

Miután egy néhány nappal korábban nyilvánosságra került videófelvételen trágyával etetett gombákhoz hasonlította Márki-Zay Péter azokat, akik támogatják a kormány rezsicsökkentését, most ostoba Fidesz-szavazókról beszélt.

A napokban került elő az a felkavaró felvétel, amelyen Márki-Zay Péter, a baloldal jelöltje „trágyával etetett gombákhoz” hasonlította a magyar embereket. „Amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel, a migránsozással és a többivel lehet választást nyerni” – fogalmazott egy gárdonyi lakossági fórumon.  

Csak a legostobább Fidesz-szavazók vehették magukra 

– fogalmazott Márki-Zay Péter, amikor kedden az M1 Híradó riportere kérdőre vonta kijelentése miatt. Vagyis újabb jelzővel egészítette ki azt, hogy mit gondol valójában a kormánypárti szavazókról. Miután nem tudta megmagyarázni a riporternek, hogyan is értette korábbi szavait, az újságíró értelmi képességeit kezdte bírálni.

Hozzátette: 

akik elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlás-ellenes, azok végtelenül ostobák.

Márki-Zay folyamatosan támadja a rezsicsökkentést, amelyet – mint azt korábban megírtuk – már átvágásnak, népbutításnak és ostoba lépésnek is nevezett. Álláspontja szerint az embereknek kevesebb áramot és gázt kell használniuk, spórolásra kell ösztönözni a társadalmat. 

Borítókép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter sajtótájékoztatója (Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost)