Polt Péter: A XXI. század magyar ügyészsége Európa élvonalába tartozik

A legfőbb ügyész év végi, ünnepi videóüzenetben értékelte a járvány miatt ismét rendkívüli évet, amely egyben a modern magyar ügyészség megszületése 150. évfordulójának éve is volt.

2021. 12. 20. 17:51
Polt Péter
Polt Péter legfőbb ügyész interjút adott MTI Fotó: Marjai János Fotó: Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A körülményekhez képest méltó módon tettük emlékezetessé az ügyészség alapításának 150. évfordulóját – fogalmazott Polt Péter legfőbb ügyész, majd az első pesti királyi főügyész, Kozma Sándor szavait idézte: nélkülözhetetlen, hogy Magyarország ügyészség nélkül a jogállamok közé soroltassék.

– Büszkék vagyunk az örökségünkre, arra a tényre, hogy

a XXI. század magyar ügyészsége változatlanul Európa élvonalába tartozik, eredményei elismerésre és megbecsülésre méltóak.

Jól jelzi ezt a tényt Ladislav Hamran úrnak, az Eurojust elnökének a 150. évforduló alkalmából elmondott ünnepi beszéde, amelyben méltatta a magyar ügyészség munkáját, az Európai Unió bűnügyi együttműködése fejlesztéséhez történő hozzájárulását – fejtette ki a legfőbb ügyész.

Polt Péter kiemelte, a magyar ügyészség közösség, munkahely és egyben szakmai műhely is. 

– Odafigyelés, szolidaritás, felelősségvállalás, olyan erények, amelyre a második éve tartó világjárvány irányította a figyelmünket. Pedig ezek az értékek eddig is velünk éltek, csak éppen az olyan ünnepi alkalmakkor, mint advent és karácsony, jutottak nagyobb jelentőséghez. Az elmúlt időszakban viszont folyamatosan tapasztalhattuk, milyen segítséget jelent a kisebb-nagyobb közösség a bajban, milyen értékkel bír a szolidaritás, ha különleges körülmények között kell munkát végeznünk, mennyire fontos az odafigyelés a másik emberre mindenki, de a saját érdekünkben is, és nem élhetünk felelősségvállalás nélkül, mert közös dolgaink vannak a világban, amelyet igazán jól csak együtt oldhatunk meg – fogalmazott a legfőbb ügyész munkatársairól, az ügyészi szervezetről.

Leszögezte: az ügyészség munkatársai teljesítették a társadalom jogos elvárásait, rugalmasan alkalmazkodtak a járvány okozta helyzethez, betartották a törvényes kereteket, és nem tévesztették szem elől az objektív igazság követelményeit.

Végül Polt Péter legfőbb ügyész mindenkinek áldott ünnepeket, boldog új évet kívánt.

Borítókép: Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali helyiségében (Fotó: Marjai János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.