Több ezer gyerek hangolódhat a karácsonyra a zánkai Erzsébet-táborban

Az Erzsébet-karácsony programsorozat december 1. és 22. között várta-várja a résztvevőket.

Forrás: MTI2021. 12. 16. 13:39
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zánkai Erzsébet-táborban háromnapos turnusokban csaknem négyezer táborozó hangolódhat a közelgő ünnepre. Az Erzsébet-karácsony elnevezésű programsorozat december 1. és 22. között várta-várja a résztvevőket

– közölte a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján a családokért felelős tárca nélküli miniszter. 

Novák Katalin elmondta, hogy 

jelenleg nyolcszáz hátrányos helyzetű, és gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő gyermek is részt vesz a programban a megújult zánkai Erzsébet-tábor területén.

Az épületek téliesítésének és az új, valamint felújított programhelyszíneknek köszönhetően a gyerekek kulturális, szórakoztató előadásokon, szabadidős és adventi programokon vehetnek részt, hétfőtől szerdáig, valamint szerdától péntekig tartó turnusokban. 

– Az Erzsébet-karácsony 2016-ban indult egynapos budapesti programként a gyermekeknek, idén bővült többnapossá és került a zánkai táborba. A programra magyarországi köznevelési és egyházi, gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények jelentkezhettek – emlékeztetett Novák Katalin. 

– Nagyon nagy hangsúlyt helyezünk a táborozók biztonságára, a megfelelő távolságtartásra, a maszkviselésre – hangsúlyozta a miniszter. A téli programsorozat fő elemei, a cirkuszi előadás, a karácsonyi futam és a karácsonyi alkotóház. – Mindezek mellett interaktív játszótér, bűvésztanoda és az első karácsony történetét bemutató kápolna várja a fiatalokat – ismertette. 

Emlékeztetett: 

az Erzsébet-táborok indulása óta egymillió gyermeknek volt lehetősége a táborozásra. 

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke elmondta, hogy – a nagyobb biztonság érdekében a befogadható 3400 vendég helyett legfeljebb 1200 ember tartózkodik a tábor területén a karácsonyi programsorozat idején, erről és további részletekről korábban, a karácsonyváró táborozás indulásakor a Magyar Nemzet is beszámolt

Borítókép: gyerekek idén nyáron a zánkai Erzsébet-táborban (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.