időjárás 12°C Zalán 2023. március 30.
logo

Az Amerikai Népszava szerint Márki-Zaynak azonnal le kéne mondania

Forrás: MANDINER.HU
2022.01.02. 16:24 2022.01.02. 16:36
Az Amerikai Népszava szerint Márki-Zaynak azonnal le kéne mondania

„Ennek az embernek emiatt most azonnal le kellene mondania a miniszterelnök-jelölti pozícióról, ha demokrata lenne. […] Hogyan lehet miniszterelnök-jelölt olyan ember, aki a politikai ellenfél nyugdíjas szavazóinak halálán örvendezik?” – olvasható a Mandiner által szemlézett Amerikai Népszava portálon.

Az Amerikai Népszava is felháborodását fejezte ki a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentése miatt, miszerint nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot.

A portál „Az amerikai elnök másfél perces, Márki-Zay Péter húszperces újévi köszöntőt mondott” címmel írt cikkével reagált Márki-Zay Péter újévi köszöntőjére. A portálon megjelent írás számos ponton kritizálta a baloldal miniszterelnök-jelöltjének beszédét – írja a Mandiner.

Márki-Zay unalmasan és érdektelenül előadott közhelygyűjteménye nemcsak szerkesztetlen, de több részében meggondolatlan, alaptalan és az egész súlytalan volt

– fogalmaztak.

Másutt ezt írták:

ez a produkció szégyen és gyalázat, az egész ellenzék lejáratása, választási esélyeik lenullázása. Azt kell mondanunk, hogy egy zavaros gondolkodású, de önmagával tökéletesen elégedett amatőr idióta járatja itt le nemcsak önmagát, hanem mindazokat, akiket ellenzéki miniszterelnök-jelöltként képvisel.

A portál cikke szerint a legfelháborítóbb azonban talán mégis az a kijelentése volt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének, hogy elmondta, szerinte nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot.

Az a kijelentés, hogy most jók az ellenzék esélyei, mert a Covid miatt a Fidesz nyugdíjasai közül sokan meghaltak, a legteljesebb mértékben vállalhatatlan egy humanista demokrata számára”

– idézi az Amerikai Népszaván megjelent cikket a Mandiner.

Ez a kijelentés felháborító, a legteljesebb mértékben elfogadhatatlan. Ennek az embernek emiatt most azonnal le kellene mondania a miniszterelnök-jelölti pozícióról, ha demokrata lenne. De nem az. Hogyan lehet miniszterelnök-jelölt olyan ember, aki a politikai ellenfél nyugdíjas szavazóinak halálán örvendezik? Nincs egyetlenegy vállalható megnyilvánulása ennek az embernek

– zárta sorait a portál.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Márki-Zay halálkampánya

Márki-Zay Péter: A Fidesz pusztítja a nyugdíjasokat

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.