időjárás 17°C Konstantin 2022. május 21.
logo

Gattyán György felajánlotta segítségét az ellenzéki pártok számára

Forrás: mandiner.hu
2022.01.10. 11:58 2022.01.10. 14:50
Gattyán György felajánlotta segítségét az ellenzéki pártok számára

A milliárdos üzletember január 17-ig adott határidőt az ellenzéki pártoknak a tárgyalássorozat elindítására – számol be róla a Mandiner.

November végén jelentette be az ország egyik leggazdagabb embere, hogy elindulna a 2022-es országgyűlési választásokon. 

A milliárdos üzletember pártot is alapított erre a célra Megoldás Mozgalom néven, ami elsősorban az ország digitalizációját hirdeti programként.

Az üzletember hétfőn egy nyílt levelet írt az ellenzéki pártok vezetőinek. Ebben Gattyán György úgy fogalmaz, hogy az ő célja a kormányváltás 

biztos és zökkenőmentes megvalósítása, nem pedig annak késleltetése vagy megakadályozása,

ennek érdekében pedig felajánlja a segítségét minden kormányváltó erőnek, amennyiben elfogadják az általa javasolt programpontokat. 

A milliárdos politikus javaslatot tesz:

  • a közbeszerzési eljárások átalakítására, digitalizálására;
  • 10 százalékos alapbéremelésre az állami közoktatásban dolgozók számára, amit az egyházi támogatások terhére fizetnének ki;
  • arra, hogy minden 14. életévét betöltött gyermek kapjon távoktatásra alkalmas hordozható számítógépet az államtól, valamint arra is, hogy 10 milliárd forintban maximalizálják az állami szervezetek és az állami tulajdonban lévő nonprofit vállalatok kommunikációs és hirdetési kiadásait;
  • továbbá arra, hogy a közmédia állami támogatása a jövőben ne haladja meg a mindenkori legnagyobb kereskedelmi televíziós társaságok megelőző éves nettó árbevételét.

Gattyán György határidőt is szabott a pártvezetőknek, január 17-ig kell kezdeményezniük a tárgyalássorozatot a Megoldás Mozgalommal az együttműködés érdekében. Az nem derül ki, hogy amennyiben lejár a határidő, úgy mi fog történni. 

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Borítókép: Gattyán György (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)