Elemér 2024. február 28.
logo

Bejegyezték Gattyán György pártját

Kreft-Horváth Márk
2022.01.04. 16:19 2022.01.04. 16:28
Bejegyezték Gattyán György pártját

Még a tavalyi év végén, december 24-én bejegyezték a Megoldás Mozgalom nevű politikai pártot

– derül ki a Bíróság.hu adatbázisából. A MEMO rövidítéssel jelölt szerveződés elnöke Gattyán György, alelnökei pedig a Teqball két alapítója: Huszár Viktor és Borsányi Gábor, valamint Bajusz Krisztina ügyvéd. Emlékezetes, a milliárdos webfejlesztő novemberben több interjút is adott, melyekben arról beszélt, hogy 2022-ben elindulna az országgyűlési választásokon. Pártja nevét december 17-én árulta el az ATV-ben, amikor hivatalossá tette indulását is. Bár egyes baloldali médiatermékek ekkor megírták, nincs is bejegyezve a Megoldás Mozgalom, a bírósági weboldalról kiderül, hogy a létesítő okiratot már november elején megírták, így időben is helytállónak tűnnek Gattyán György nyilatkozatai. 

A pártot egyébként a milliárdos legnagyobb cége, a Docler Holding székházába jegyezték be, a X. kerületi Expo térre. A Bíróság.hu-n olvasható leírás szerint a Megoldás Mozgalom célja, hogy a magyar állampolgárok számára vonzó, a mai idők kihívásának megfelelő, kormányképes polgári alternatívát nyújtson, működésével ösztönözze a magyar állampolgárok nemzeti és kulturális identitásának megerősödését, politikai aktivitását. 

Bár Gattyán Györgyék a digitalizációval kampányolnak, pártjuknak nem adtak meg sem weblapot, sem e-mail-címet. 

Érdekesség továbbá, hogy az elnökség bármely két tagjának együttesen gyakorolható képviseleti joga van a szervezet nevében. 

Borítókép: Gattyán György (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.