időjárás -4°C Barbara , Borbála 2023. december 4.
logo

Gyurcsány Ferenc a magyar kormány migrációs politikáját támadja

Máté Patrik
Forrás: Facebook, MTI-OS
2022.01.09. 14:12 2022.01.09. 16:48
Gyurcsány Ferenc a magyar kormány migrációs politikáját támadja

– Rendbe kellene tenni a menekültkérdés alapvitáját, mielőtt minden összekuszálódik – véli Gyurcsány Ferenc, aki a Facebook-oldalán osztotta meg a gondolatait a témában. A Demokratikus Koalíció elnöke úgy fogalmazott: „a mi világunk ahhoz ragaszkodik, hogy az élet elsőbbséget élvez. Ez nem liberális hablaty, ez a humanista minimuma keresztényeknek, konzervatívoknak, agnosztikusoknak, baloldaliaknak és így tovább”.

– Ebben a tárgyban a magyar kormány menekültpolitikája embertelen, elfogadhatatlan – tett hitet a migráció mellett a baloldal bukott minsizterelnöke, ám azt elismeri, hogy mások életének, valamint saját életmódunknak a védelme két olyan szempont, ami konfliktusba kerül egymással.

Gyurcsány azzal próbálja feloldani ezt az ellentétet, hogy szerinte „ha megtanulunk erről szépen beszélni, ha össze tudjuk egyeztetni ezeket a megfontolásokat, ha megértjük, hogy mikor melyik, hogyan, miért élvez elsőbbséget, akkor lesz tisztességes menekültpolitikája hazánknak és Európának”.

Gyurcsány véleményével szemben azonban a legutóbbi nemzeti konzultációk során a magyarok egyértelműen kinyilvánították, hogy nem kérnek a bevándorlókból, és a kormány elmúlt hat évben folytatott migrációs politikáját támogatják. 

Az eredmények szerint az egymillió négyszázezer kitöltő közül a válaszadók 99 százaléka értett egyet azzal, hogy Magyarország kormánya nem támogatja a migránsok kötelező szétosztását, továbbá 98 százalékuk erősítette meg, miszerint nem szabad engedni, hogy a járványügyi helyzetben a migráció hozzájáruljon a koronavírus terjedéséhez.

A Soros-szervezetek illegális migrációt segítő tevékenységével kapcsolatban pedig szintén a válaszadók 98 százaléka mondta azt, hogy meg kell akadályozni ezeknek a szervezeteknek a tevékenységét.

A DK elnökének bejegyzése mellett a nagyobbik kormánypárt sem ment el szó nélkül. A Fidesz közleménye szerint 

a baloldal vezetője újra hitet tett a bevándorláspárti politika mellett, Brüsszel és a magyar baloldal tehát továbbra is ösztönözni akarja a bevándorlást, nem pedig megállítani azt.

 A Fidesz azonban rámutatott, hogy a baloldal bevándorláspárti politikáját veszélyeztetné Magyarország  és a magyar emberek biztonságát. Erről pedig a magyarok is többször elmondták a véleményüket – fűzték hozzá. 

– A baloldali nyomásgyakorlás ellenére ezért mi továbbra is kitartunk amellett, hogy Magyarország biztonsága érdekében a bevándorlást meg kell állítani, a határokat meg kell védeni, a kvótákra pedig nemet kell mondani. Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra! – hangsúlyozta a Fidesz. 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.