időjárás -1°C Aranka 2023. február 8.
logo

Bosszúhadjáratba kezdett a Soros-hálózat a guruló dollárok feltárása miatt

Bakondi György: Migráció tekintetében rosszak az előjelek 2022-re

Forrás: MTI
2022.01.07. 21:57 2022.01.07. 22:11
Bakondi György: Migráció tekintetében rosszak az előjelek 2022-re

Az Európai Unió (EU) vezetése szerint a migráció kedvező, s ez már az új német kormány programjában is megjelenik; a migránsok száma nőhet – közölte az M1 aktuális csatornán péntek este a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, megjegyezve: ezek nem jó előjelek a 2022-es évre.

Bakondi György kifejtette: az EU több meghatározó tagállama szerint a migráció szükséges, legalizálni kell, jöjjenek minél többen, kapjanak jogokat, állampolgárságot, választójogot. 

Mindeközben ahol jelentős számban megjelennek a migránsok, ott romlik a közbiztonság, megszaporodnak a nők elleni támadások, rablások, a bűnözői csoportok közti összecsapások, 

az ott élők rémülten figyelik az eseményeket, a nyugati média viszont szereti elhallgatni az ilyen migránshátterű bűncselekményeket – tette hozzá.

Jelezte: tavaly 122 ezer határsértőt fogtak el a magyar hatóságok, ami az előző évekénél jóval magasabb szám. 

Az idei év első napjaiban pedig már 2370 határsértőt fogtak el a magyar hatóságok, ami mintegy hatszázzal több, mint tavaly ilyenkor

– fűzte hozzá.

Már láthatók a tavaly nyári afganisztáni változások következményei is: a török–iráni határtérségben mintegy 120 ezer afganisztáni határsértőt fogtak el, tízezreket irányítanak vissza. 

Mindezek miatt a balkáni útvonal az EU szempontjából is felértékelődik, ideje lenne, hogy az unió pénzügyi eszközökkel is segítse a térségben a védekezést

 – hívta fel a figyelmet Bakondi György.

Borítókép: Bakondi György (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.