Hallgat a „független-objektív” média Márki-Zay antiszemita kijelentéseiről

Döbbent csend a baloldali médiumok részéről Márki-Zay Péter vasárnap esti szavai után.

Magyar Nemzet
2022. 01. 10. 12:10
null
20211017 Budapest Márki-Zay Péter (képen), Hódmezővásárhely polgármesterének, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének előválasztás eredményvárója az Anker közben. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem a 444.hu, sem a HVG.hu, de a 24.hu, az Azonnali.hu és a Mérce.hu sem reagált érdemben Márki-Zay Péter vasárnap esti zsidózására. Az antiszemitizmus vádjával már korábban is illetett egyesített baloldali miniszterelnök-jelölt vasárnap esti videóbejelentkezésében tett arra utaló megjegyzést, hogy számon tartja, hány zsidó származású személy van a Fideszben.

A magát folyamatosan elfogulatlannak, függetlennek és objektívnak hirdető balliberális média érdekes módon említés szintjén sem foglalkozott Márki-Zay Péter botrányos kijelentésével, miközben – ahogy azt lapunk is megírta – még balliberális közszereplők is felszólaltak a miniszterelnök-jelölt antiszemita szavai ellen.

Igaz, a 444.hu legalább annyit beismert, hogy Márki-Zay Péter szavai sokszor igazolhatatlan pletykákon alapulnak. 

Kíváncsian várjuk, hogy a balliberális médiumok mikor fognak elhatárolódni a zsidózó miniszterelnök-jelölt kijelentéseitől, mert egyelőre csak döbbent csöndet tapasztalunk a részükről. 

Kötter Tamás író, ügyvéd Facebook-bejegyzésében az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, „Márki-Zay zsidózik, b…zizik a szokásos vasárnap esti bejelentkezésében. Elképesztő mélyre süllyedt a magyar baloldal. Az elmúlt 100 év tapasztalatai után nem volt kétségünk afelől, hogy a hazai baloldal előtt nincsenek gátak, ha hatalomról van szó”.

Mint írja, „azon túl, hogy 2022-t írunk és jó lenne már meghaladni az antiszemitizmust és a homofóbiát, azt gondolom, hogy egy elhunyt embert támadni vallási és nemi hovatartozása miatt még kampányban is minimum kegyeletsértő és ízléstelen”.

Várom az emberségükre és szolidaritásukra oly büszke balos szerkesztőségek kiállását, akik ilyenkor némán hallgatnak!

– tette hozzá.

Borítókép: Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Fotó: Mirkó István MI/Magyar Nemzet

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.