időjárás 11°C Aurél 2023. október 5.
logo

Hallgat a „független-objektív” média Márki-Zay antiszemita kijelentéseiről

Magyar Nemzet
2022.01.10. 12:10 2022.01.10. 21:28
Hallgat a „független-objektív” média Márki-Zay antiszemita kijelentéseiről

Sem a 444.hu, sem a HVG.hu, de a 24.hu, az Azonnali.hu és a Mérce.hu sem reagált érdemben Márki-Zay Péter vasárnap esti zsidózására. Az antiszemitizmus vádjával már korábban is illetett egyesített baloldali miniszterelnök-jelölt vasárnap esti videóbejelentkezésében tett arra utaló megjegyzést, hogy számon tartja, hány zsidó származású személy van a Fideszben.

A magát folyamatosan elfogulatlannak, függetlennek és objektívnak hirdető balliberális média érdekes módon említés szintjén sem foglalkozott Márki-Zay Péter botrányos kijelentésével, miközben – ahogy azt lapunk is megírta – még balliberális közszereplők is felszólaltak a miniszterelnök-jelölt antiszemita szavai ellen.

Igaz, a 444.hu legalább annyit beismert, hogy Márki-Zay Péter szavai sokszor igazolhatatlan pletykákon alapulnak. 

Kíváncsian várjuk, hogy a balliberális médiumok mikor fognak elhatárolódni a zsidózó miniszterelnök-jelölt kijelentéseitől, mert egyelőre csak döbbent csöndet tapasztalunk a részükről. 

Kötter Tamás író, ügyvéd Facebook-bejegyzésében az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, „Márki-Zay zsidózik, b…zizik a szokásos vasárnap esti bejelentkezésében. Elképesztő mélyre süllyedt a magyar baloldal. Az elmúlt 100 év tapasztalatai után nem volt kétségünk afelől, hogy a hazai baloldal előtt nincsenek gátak, ha hatalomról van szó”.

Mint írja, „azon túl, hogy 2022-t írunk és jó lenne már meghaladni az antiszemitizmust és a homofóbiát, azt gondolom, hogy egy elhunyt embert támadni vallási és nemi hovatartozása miatt még kampányban is minimum kegyeletsértő és ízléstelen”.

Várom az emberségükre és szolidaritásukra oly büszke balos szerkesztőségek kiállását, akik ilyenkor némán hallgatnak!

– tette hozzá.

Borítókép: Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Fotó: Mirkó István MI/Magyar Nemzet

Márki-Zay antiszemitizmusa

Rengetegen emelték fel hangjukat Márki-Zay Péter újabb antiszemita kijelentése ellen

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.