Hidegfrontra és zivatarokra kell számítani

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a déli, délkeleti megyékben vékonyabb lehet a felhőzet, és ott (szűrt) napsütésre is van esély, majd délután ott is beborul – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Forrás: MET.HU2022. 01. 05. 8:10
Debrecen, 2021. január 25. Esernyõjét fogja egy nõ Debrecenben, az erõs széllel kísért havas esõben 2021. január 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több helyen előfordulhat eső, zápor, ugyanakkor a délkeleti megyékben inkább csak délután, késő délután lehet érdemi csapadék. A délnyugati szél fokozatosan északnyugatira fordul, több helyen erős, néhol viharos lökések valószínűek. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul, de az Észak-Dunántúlon és az Északi-középhegységben 10 fok alatt maradhat a csúcsérték. Késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: Met.hu

Helyenként viharos szél és csapadék várható

Napközben északnyugat felől hidegfront érkezik. Hatására megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél.

Szerdán az esti óráktól elsősorban a Dunántúl magasabban fekvő területein (Bakony, Kőszegi-hegység, később Mecsek), később akár már a délnyugati országrészben síkvidéken is az esőt havas eső, majd havazás válthatja. A előrejelzés szerint csütörtök reggelig főként a délnyugati országrészben alakulhat ki vékony hóréteg (lepel, 3 cm), esetleg a Mecsekben hullhat több.

Borítókép: esernyőjét fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.