időjárás 18°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Márki-Zay Péter leépítené az egészségügyi ellátórendszert

Forrás: ORIGO.HU
2022.01.12. 08:39 2022.01.12. 08:50
Márki-Zay Péter leépítené az egészségügyi ellátórendszert

A baloldal miniszterelnök-jelöltje tavaly ősszel beszélt arról, hogy a járóbeteg-ellátásban támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását, vagyis azt, hogy több intézményből csak egy maradjon meg, a többit pedig megszüntessék – írja az Origó.

Tömegesen záratna be szülészeti és sürgősségi osztályokat is.

Márki-Zay a különböző nyilatkozataiban azt is egyértelművé tette, hogy kormányon az egészségügyi intézmények fizetőssé tételében is a 2010 előtti balliberális vezetés politikáját követné.

Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban vagy akár falvakban élők közelében

– jelentette ki Márki-Zay tavaly ősszel. A baloldal miniszterelnök-jelöltje ezt annak kapcsán mondta, hogy támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását, így kormányra kerülve számos vidéki településen építené le az egészségügyi ellátórendszer különböző elemeit – olvasható az Origó cikkében.

Egy 2018. márciusi kampányfórumon pedig arról beszélt, hogy a szerinte rossz mai állapotokon

csak egy drasztikus magánosítás segíthet.

Tehát Márki-Zay magánkézbe adná az egészségügyi szolgáltatást, a kórházakat és a rendelőintézeteket. Ez azzal járna, hogy profitorientáltan működnének az egészségügyi intézmények, szemben a jelenleg működő állami fenntartással és ezzel együtt felelősséggel – hívja fel a figyelmet az Origó.

Az ellenzéki összefogás élére állt politikus a vizitdíj és a kórházi napidíj kérdésében is a gyurcsányi politikát követné kormányra kerülve: egy 2019-es Facebook-videójában az Alkotmánybíróságot bírálta, amiért az átengedte a Fidesz által kezdeményezett, szociális népszavazás kérdéseit.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában (Fotó: YouTube/ATV Magyarország)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.