Öt fiatal életet ragadott el a halál újév napján

Gyásznappá nyilvánították Tapolca, Csabrendek és Sümeg polgármesterei január 2-át, miután újév napján öt fiatal vesztette életét a tapolcai vonatbalesetben. Az utolsó áldozat a kórházban vesztette életét. Az áldozatok 17–20 évesek voltak.

2022. 01. 02. 9:58
null
Négyen meghaltak egy vonat és személygépkocsi ütközésében Tapolcánál Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este belehalt sérüléseibe az egyik tapolcai vasúti átjáróban történt közúti baleset ötödik áldozata is, így a vonattal ütköző Skoda valamennyi utasa és a sofőrje életét vesztette. Az áldozatok 17–20 éves fiatalok voltak.

Dobó Zoltán Tapolca polgármestere, Vegh László, Sümeg polgármestere és Molnár László Csabrendek polgármestere gyásznapot rendelt el január 2-ára. A polgármesteri hivatalokra és az intézményekre kikerült a fekete lobogó.

Január másodikán 10 órakor a tapolcai plébániatemplomban gyászmisét tartanak az áldozatokért, majd a tragédia helyszínén gyertyagyújtással emlékeznek az elhunytakra.

Mint ismeretes, január 1-jén délelőtt Tapolca–Kisapáti között egy személygépkocsi a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott és személyvonattal ütközött. A baleset következtében két sümegi fiatal fiú és két csabrendeki fiatal a helyszínen elhunyt. Az ötödik csabrendeki fiatal, egy 17 éves lány a kórházban vesztette életét.

Öt, 17–20 év közötti fiatal vesztette életét a január 1-jei, tapolcai vasúti átjáróban történt balesetben. Fotó: MTI/Varga György

A Mávinform közleménye szerint a Tapolcáról Budapestre 9.34-kor elindult sebesvonattal ütközött a személygépkocsi Kisapáti közelében. A baleset bekövetkeztekor a fénysorompó helyesen működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki sem sérült meg.

Máté Alexandra megyei rendőrségi sajtószóvivő a Veol.hu megyei hírportálnak elmondta: az autó Kisapáti felől közlekedett Tapolca irányába, amikor a vasúti átjáróban a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott és ott összeütközött egy személyvonattal. A mozdony mintegy hatvan méteren át tolta maga előtt az autót, amit egy 20 éves fiatalember vezetett. A 17 éves lány, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, hátul középen ült az autóban, őt mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba.

A sajtószóvivő elmondta azt is, a baleset körülményeit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, így egyebek között azt is, milyen sebességgel közlekedett az autó, illetve fogyasztott-e alkoholt a sofőr.

Borítókép: Tűzoltók vizsgálják a Skoda roncsait Tapolcánál (Fotó: Varga György/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.