Titokban, gyerekeknek mutatott be LMBTQ-propagandát egy transzvesztita

Az elmúlt években egyre több iskolában bukkant fel az LMBTQ-propaganda. A sajtóban két budapesti és egy budaörsi eset váltotta ki a legnagyobb visszhangot. Ez utóbbiban a szülők tudta és beleegyezése nélkül tartottak érzékenyítő képzéseket, amelyekre egy transzvesztitát is meghívtak, aki 13 éves gyermekek előtt mondta el tapasztalatait. Az ország minden oktatási intézményét érinti a gyermekvédelmi törvény, ahol fiatalkorúak tanulhatnak. A jogszabály azért kiemelten fontos, mert a bemutatott esetekhez hasonlóan az LMBTQ-lobbi az elmúlt években mindinkább a gyermekekre koncentrálva próbálja terjeszteni a káros propagandát. A törvény pont ezeket a szervezeteket tartja az iskolák kapuin kívül – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: origo.hu2022. 01. 14. 12:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a baloldal folyamatosan tiltakozik a gyermekvédelmi népszavazás ellen, és Márki-Zay Péter ostobaságnak nevezte a referendum kérdéseit, mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy az LMBTQ-lobbi a gyermekeket veszi célba. A Magyar LMBT Szövetség már 2012-ben követelte, hogy a szexuális irányultság és a nemi identitás témaköre jelenjen meg a Nemzeti alaptanterv alapján készített kerettantervekben. Az is kiderült, hogy Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa hogyan finanszírozta külföldről tízmilliókkal a hazai LMBTQ-szervezeteket. A meleglobbi nemcsak tervezgette az érzékenyítéseket, számos esetben bejutottak az iskolákba.

Kötelező részvétel

Lapunk még 2021 nyarán kereste meg Törökbálint fideszes alpolgármesterét, aki felháborodva mesélte el, hogy a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum olyan érzékenyítő programot szervezett, amelyen minden diák számára kötelező volt a részvétel.

Géczy Krisztián elmondta: a gyermekek beszámolója alapján erre a foglalkozásra egy transzvesztitát (vélhetően egy nőnek öltözött férfit) is meghívtak, aki saját tapasztalatairól beszélt a diákok között. 

A gimnázium hatosztályos, így az előadáson 13 éves gyerekek is részt vettek

– mondta Géczy felháborodva (vagyis, bár az intézmény gimnázium, a gyerekek még általános iskolás korban vannak).

Ráadásul a szülőket sem tájékoztatták arról, hogy LMBTQ-propaganda zajlik az iskolában. 

Az alpolgármestert leginkább ez utóbbi döntés háborította fel: a tanintézmény úgy csinált, mintha normális lenne az, hogy a szülők megkérdezése nélkül próbálnak gyerekeket ellenőrizetlenül befolyásolni. Géczy Krisztián igyekezett kiemelni: szerinte kevés befogadóbb és elfogadóbb nép van a világon a magyarnál; sikerességünk, legyen szó bármilyen társadalmi csoportról, vallási felekezetről, a sokszínűségünkben is rejlik.

LMBTQ-érzékenyítés az Eötvösben

Lapunk korábban megszerzett egy olyan kérdőívet, amely a patinás budapesti Eötvös József Gimnázium iskolaújságjában jelent meg. Az Eötvös Diákot készítő fiatalok fontosnak érezték, hogy a szexuális kisebbségeket érintő témákról is szó essen a lapban. 

A szerkesztők arra voltak kíváncsiak, hogy a gimnázium diákjai hogyan jellemeznék a nemi identitásukat, a szexuális orientációjukat és a romantikus vonzalmaikat. 

Emellett arra is kitértek, hogy a kérdőívet kitöltő fiatalok milyen személyes névmással szeretnék, hogy hivatkozzanak rájuk olyan nyelvekben, amelyekben az egyes szám harmadik személyű alaknak van specifikus neme.

Az iskola igazgatója azt állította lapunknak az ügy kapcsán, hogy a kérdőív elkészítéséhez a diákok „nem kaptak külső segítséget”, a megjelent cikk a toleranciáról szól, célja pedig a tájékoztatás volt. 

Sőt, szerinte a kérdőív nem a diákok szexuális orientáltságának puszta felmérését célozta – ami furcsa érv akkor, amikor a kérdések erről szóltak. 

Szituációs gyakorlatok is voltak

A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium diákja arról számolt be lapunknak, hogy még 2019-ben részt vett az intézményben egy LMBTQ-érzékenyítő foglalkozáson. A tréningen a fogalommagyarázaton túl szituációs gyakorlatok is voltak.

„Tomi 16 éves, két apukájával él (Ödön és Ernő). Egy nap azzal megy haza, hogy az iskolában a többiek azzal csúfolták, hogy »buzik a szülei«. Játsszátok el a beszélgetést a szülőkkel” – olvasható az egyik feladat szövegében. Egy másikban úgy fogalmaznak: „Magdaléna 16 éves transzlány. A tornaórához a lányöltözőben szeretne átöltözni, de vannak lányok, akik tiltakoznak ez ellen. Játsszátok el a jelenetet.”

Amikor a lap megkereste az iskola igazgatóját a foglalkozással kapcsolatban, akkor az intézményvezető dühösen ennyit közölt: 

Tekintettel a téma érzékenységére és arra, hogy tavasszal választások lesznek az országban, így mindenki mindenből politikai kérdést csinál, és lassan elveszti a józan eszét, nem válaszolok ezekre a kérdésekre.

A foglalkozást vélhetően az intézmény megrendelésére a Labrisz Leszbikus Egyesület tartotta, amely a Melegség és megismerés – egy innovatív, érzékenyítő iskolai program továbbfejlesztése nevű projektre 2013-ban összesen több mint 62 ezer eurót nyert el a Norvég Alaptól.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.