időjárás 3°C Piroska 2022. January 18.
logo

Soros millióiból juttatnák el a magyar gyermekekhez az LMBTQ-propagandát

Forrás: Origo, Mediaworks-Hírcentrum
2022.01.13. 14:52 2022.01.13. 15:48
Soros millióiból juttatnák el a magyar gyermekekhez az LMBTQ-propagandát

A gyermekvédelmi törvény rendelkezéseinek megkerülésével folytatnák az LMBTQ-szervezetek az iskolákban folytatott genderpropagandájukat, amellyel az elmúlt években kiskorúak ezreit érzékenyítették az LMBTQ-propaganda iránt. Az Origó által közölt cikkből kiderül, hogy álcivil szervezetek rendszeres külföldi pénzügyi támogatással működnek – egyebek mellett a Norvég Civil Támogatási Alaptól és Brüsszeltől, az Európai Bizottságtól kapott pénzből. Szerdán közel tucatnyi LMBTQ-szervezet indított támadást az április 3-i gyermekvédelmi népszavazás ellen.

A Magyarországon működő LMBTQ-szervezetek a kiskorú diákok ezreit elérő foglalkozásaikkal erős propagandatevékenységet folytatnak, amelyhez jelentős anyagi támogatást kapnak külföldről – olvasható az Origón elérhető cikkben.

Milliók érkeznek külföldről LMBTQ-propagandára

Ahogyan arról a Mediaworks–Hírcentrum által készített cikkben olvashatunk, a Magyar LMBT Szövetség weboldalán elérhető pénzügyi beszámolók szerint tevékenységüket több millió forinttal támogatta mások mellett az Európai Bizottság, a norvég alap (NCTA), Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa, valamint a brüsszeli székhelyű nemzetközi Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transz és Interszex (LMBTI) európai egyesület is.

A Labrisz Leszbikus Egyesület – amely Magyarországon a gyermekek homoszexualitás iránti érzékenyítésének vezető szervezete – csak a 2013 és 2014 között futó Melegség és megértés nevű programjára 62,5 ezer eurót (mai árfolyamon több mint 23 millió forintot) kapott az NCTA-tól, s ez idő alatt 19 oktatási intézményben nagyjából ezer diákot befolyásoltak 44 LMBTQ-s tréningen. Az RTL Klub a Labrisz Leszbikus Egyesület működését bemutató tavaly nyári műsorában arról is beszámoltak, hogy minden évben körülbelül 40-50 iskolában végeznek hasonló tevékenységet.

Kibújnának a szabályozás alól

Rédai Dorottya, a Melegség és megértés program trénere az RTL Klub baloldali hírműsorában, a Híradóban azt hangoztatta, hogy nem vonatkoznak rájuk a múlt évben megszavazott gyermekvédelmi törvény azon intézkedései, amelyek tiltják a szexuális jellegű propaganda kifejtését – köztük a homoszexualitás népszerűsítését – a köznevelési intézményekben. Azonban az említett külföldi NGO-któl és politikai szervezetektől érkező pénzek mellett ennek már a Melegség és megértés programleírásában használt konfrontatív, aktivista nyelvezet is ellentmond. Ebben egyebek mellett „heteroszexista elnyomásról” értekeznek, valamint arról, hogy „újult erővel” dolgoznak a saját erőforrásaik növelésén és a megfelelő marketingen, hogy minél több helyre jussanak el.

A program keretében több ezer ismertetőt és tájékoztatót (valójában kampányanyagokat) is kiadtak magyar és angol nyelven. Szintén érdemes megemlíteni, hogy a Labrisz a pedagógusoknak készített útmutatójában az egész iskolai környezetet LMBTQ-fogalmak mentén igyekezett áttematizálni.

Az Origó cikke felidézi, hogy a többi között olyan kérdéseket fejtegettek, mint a homoszexuális fiúknak veszélyes iskolai terek vagy az anyák napja ünneplése olyan extrém helyzetekben, amikor valakinek két anyja vagy két apja van.

Emlékezetes az is, hogy 2020-ban Meseország mindenkié címmel egy közfelháborodást keltő, gyermekeknek szánt LMBTQ-tematikájú mesekönyvet adtak ki.

A népakarat nekik nem számít

A cikk emlékeztet arra is, hogy a gyermekvédelmi népszavazást április 3-ra, az Országgyűlési Választások napjára írta ki a köztársasági elnök. A referendumon a magyar emberek megerősíthetik a nyáron elfogadott gyermekvédelmi törvénycsomagot, s egyebek mellett arról fejezhetik ki a véleményüket, hogy a köznevelési intézményekben lehessen-e kiskorú gyermekeknek a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartani. A négy kérdés között az is szerepel, hogy a nemi átalakító kezelések népszerűsíthetőek legyenek-e a kiskorú gyermekek számára. Emlékezetes: a nemzetközi és a hazai baloldal az új jogszabály megszavazása óta folyamatosan támadja azt.

Ismert, hogy néhány napja Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja az ATV reggeli műsorában beszélt arról, hogy a baloldali pártok a jövőben is kiállnak az LMBTQ-jogok mellett. Korábban pedig Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje jelentette ki, hogy hatalomra kerülve visszavonná a gyermekvédelmi törvényt, a témában tartandó népszavazás eredményétől függetlenül.

Az LMBTQ-szervezetek is politikai szereplőként kívánnak fellépni, a referendum bojkottjára készülve. Szerdán 11 LMBTQ-közösségekkel foglalkozó álcivil szervezet adott ki kiáltványt erről.

Beindultak Soros cenzorai

Az LMBTQ-lobbi tovább üti a vasat és az európai politikai elitet, köztük a magyar kormányt is.

Az Origó eredeti cikke IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció. (Forrás: Flickr)