A Labrisz Leszbikus Egyesület másodfokon pert vesztett a Mediaworks ellen

A táblabíróság ítélete jogerős – nem sérti az egyesület hírnevét, hogy pedofilnak nevezték.

2022. 02. 01. 17:31
null
20201015 MN Budapest Meseország mindenkié című könyv illusztrációk Magyar Nemzet fotó:Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sértette meg a Labrisz Leszbikus Egyesület jó hírnevét a Magyar Nemzet azon írása, amelyben pedofilnak nevezte A Meseország mindenkié című mesekönyvet kiadó szervezetet – állapította meg a Fővárosi Ítélőtábla a mai jogerős ítéletében. 

A táblabíróság szóbeli indoklása szerint a párhuzam nem lehet sértő.

Hazánk legnagyobb leszbikus szervezete egyébként nem nyugszik bele a mai jogerős döntésbe, és felülvizsgálati eljárást kezdeményez. Az egyesületet a Magyar Helsinki Bizottság képviseli. Emlékezetes, három hónappal ezelőtt első fokon még ezzel ellentétes ítélet született. A bíróság akkor bocsánatkérésre kötelezte lapunkat, valamint arra is, hogy 15 napon belül fizessen egymilliós sérelemdíjat a Labrisznak.

Az egyesület amiatt perelte be a Magyar Nemzet kiadóját, mert lapunk október 12-én közölte Németh György szociológus-közgazdász írását, amelyben a szakember egyebek mellett kifejtette: a Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a Labrisz Leszbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk. Mert végül is erről van szó.”

Borítókép: Illusztráció a mesekönyvből (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.