időjárás -3°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

A Labrisz Leszbikus Egyesület másodfokon pert vesztett a Mediaworks ellen

Szemán László János
2022.02.01. 17:31 2022.02.01. 17:35
A Labrisz Leszbikus Egyesület másodfokon pert vesztett a Mediaworks ellen

Nem sértette meg a Labrisz Leszbikus Egyesület jó hírnevét a Magyar Nemzet azon írása, amelyben pedofilnak nevezte A Meseország mindenkié című mesekönyvet kiadó szervezetet – állapította meg a Fővárosi Ítélőtábla a mai jogerős ítéletében. 

A táblabíróság szóbeli indoklása szerint a párhuzam nem lehet sértő.

Hazánk legnagyobb leszbikus szervezete egyébként nem nyugszik bele a mai jogerős döntésbe, és felülvizsgálati eljárást kezdeményez. Az egyesületet a Magyar Helsinki Bizottság képviseli. Emlékezetes, három hónappal ezelőtt első fokon még ezzel ellentétes ítélet született. A bíróság akkor bocsánatkérésre kötelezte lapunkat, valamint arra is, hogy 15 napon belül fizessen egymilliós sérelemdíjat a Labrisznak.

Az egyesület amiatt perelte be a Magyar Nemzet kiadóját, mert lapunk október 12-én közölte Németh György szociológus-közgazdász írását, amelyben a szakember egyebek mellett kifejtette: a Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a Labrisz Leszbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk. Mert végül is erről van szó.”

Borítókép: Illusztráció a mesekönyvből (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.