A Soros-szervezetek kezdeményezték, hogy külföldi választási megfigyelők jöjjenek az országba

A választásokat megfigyelő EBESZ-delegációt Soroshoz köthető NGO-k hívták az országba.

Forrás: Mandiner2022. 02. 05. 22:44
Brüsszel, 2017. április 27. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke érkezik a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartandó megbeszélésükre Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet) Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) a teljes körű választási megfigyelési misszió kiküldését ajánlotta az április 3-i magyarországi parlamenti választásra – olvasható a Mandiner cikkében.

A Népszavának hangsúlyozták, hogy mivel áprilisban több fontos választást is tartanak Európában (például Szerbiában és Franciaországban is), valószínű, hogy végül korlátozott missziót sikerül megvalósítani.

A Telex már január középén megírta, hogy húsz NGO fordult az uniós testülethez

A hír kapcsán a Telex már január közepén arról írt, hogy húsz NGO fordul az uniós testülethez. Mint a portál fogalmazott, kezdeményezésükkel azt szeretnék elérni, hogy az EBESZ ne „korlátozott missziót” küldjön az áprilisi parlamenti választások megfigyelésére, hanem hogy a monitorozás ezúttal legyen teljes körű.

Soroshoz kötődnek

Az ügyre érdekes fényt vet, hogy a kezdeményező szervezetek szinte kivétel nélkül Soros György szervezetéhez, a Nyílt Társadalom Alapítványhoz, valamint Brüsszelhez köthetők – írja a Mandiner.

Ezek között vannak, amelyeknél már a partnerek között felbukkan az Open Society Foundations, mint például

Több szervezetnél a közhasznúsági jelentésből derült ki, hogy kaptak támogatást Soros szervezetétől, ezek:

A Mandiner talált a listán olyanokat is, amelyek közvetetten kaptak támogatást Soros Györgytől. Így pédául

A kezdeményező civil szervezetek között szerepel a fentieken túl a Menők – Magyar Európai Nők Fóruma Egyesület, az Európai Bizottság támogatását élvező Levegő Munkacsoport, valamint az Amnesty International is – tájékoztatott cikkében a Mandiner.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke érkezik a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartandó megbeszélésükre Brüsszelben 2017. április 27-én. (Forrás: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.