A szocialista Tóth Csabát utolérte a zuglói korrupciós botrány

Korrupciós bűncselekmény miatt tett indítványt a legfőbb ügyész Tóth Csaba (MSZP) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. Eszerint utolérte a baloldali politikust a zuglói korrupciós botrány.

2022. 02. 25. 12:54
TÓTH Csaba
Budapest, 2021. május 21. Tóth Csaba, az MSZP képviselője felszólal a 2022-es költségvetési törvényjavaslat általános vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korrupciós bűncselekmény miatt tett indítványt a legfőbb ügyész Tóth Csaba országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, közölte lapunkkal a Legfőbb Ügyészség Kommunikációs és Sajtófőosztálya.

A szocialista politikus a zuglói körzet országgyűlési képviselője, így ellene csak a mentelmi jog felfüggesztése után indulhat nyomozás, illetve gyanúsíthatják meg bűncselekmény elkövetésével. 

A közlemény szerint dr. Polt Péter legfőbb ügyész a befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Tóth Csaba országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban 

megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Tóth Csaba országgyűlési képviselő 2016-ban Horváth Csabával – a XIV. kerület jelenlegi polgármesterével, aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt – Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Tóth Csaba cselekménye a vesztegetés látszatát keltve üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette megalapozott gyanúját kelti. A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Tóth Csaba országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A büntetőeljárás Tóth Csaba országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség – zárul a Legfőbb Ügyészség közleménye.

Borítókép: Tóth Csaba (MSZP) országgyűlési képviselő (Forrás: MN-archív)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.