Bőven adtak feladatot rendőreinknek az illegális bevándorlók

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. február 16-án összesen 269 határsértőt tartóztattak fel és 161 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu2022. 02. 17. 7:47
Szeged, 2022. február 6. Magyar és cseh rendõr a szerb-magyar határszakaszon, Szeged közelében 2022. február 6-án. A visegrádi országok határrendészeti együttmûködésének részeként újabb, negyventagú cseh rendõri kontingens kezdte meg a szolgálatot a magyar-szerb határon. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 12 esetben összesen 73 határsértőt tartóztattak fel Sárhát, Bácsbokod, Kiskunmajsa, Zsana, Bátamonostor, Orgovány, Katymár, Kelebia, Kunszentmiklós és Hercegszántó közigazgatási területén – derül ki a cikkből.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 186 határsértőt tartóztattak fel Sándorfalva, Balástya, Forráskút, Mórahalom, Domaszék, Ruzsa, Szatymaz, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében Tószeg külterületén 19, Tolna megyében Bogyiszló külterületén 3, továbbá Pest megyében Inárcs külterületén 6 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, algériai, palesztin, egyiptomi, török, tunéziai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 16 esetben összesen 161 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 7 esetben 68 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 9 esetben 93 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5 ember ellen, míg közokirat-hamisítás miatt 3 fő ellen indult büntetőeljárás.

Borítókép: magyar és cseh rendőr a szerb–magyar határszakaszon. (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.