időjárás -3°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo
Imával, böjttel és békés jelenléttel a magzatok védelméért

Negyven nap az életért: hazánk idén is csatlakozik a kezdeményezéshez

Elek Nikoletta
2022.02.20. 06:50
Negyven nap az életért: hazánk idén is csatlakozik a kezdeményezéshez

Idén tavasszal Magyarország ismét csatlakozik a 40 nap az életért elnevezésű ima- és böjtmozgalomhoz. Az életvédő kezdeményezés célja, hogy minden megfogant magzat megszülethessen, a halál szellemisége helyett pedig az élet szellemisége kapjon teret.

A március 2-től április 10-ig tartó imaszolgálat keretében ezért mindennap reggel és este hét óra között a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája előtt, a Hugonnai Vilma téren várják azokat, akik a várandós édesanyákat, valamint az egészségügyi dolgozókat szeretnék imába foglalni. 

A mozgalom magyarországi vezetőjének beszámolója szerint 

a tavaly tavasszal és ősszel megrendezett életvédő kampány hatására a 2020-as eredményekhez képest megduplázódott, így összesen 2505 magzat – köztük három magyarországi – menekült meg.

Érdemes azonban megemlíteni az életvédő kampány további eredményeit is. A 2004-ben kezdődő kezdeményezés hatására ugyanis 

  • több mint egymillió ember fogott össze, hogy imádkozzanak és böjtöljenek az abortusz megszüntetéséért
  • több mint 20 ezer gyülekezet működött együtt az életért
  • több mint 20 ezer gyermeket mentettek meg az abortusztól (hivatalosan ennyi gyermekről lehet tudni)
  • több mint 220 abortuszt végző munkavállaló hagyta el munkáját
  • több mint 110 abortuszlétesítmény zárt be vagy szűnt meg.

Hajdani Józsefné ugyanakkor jelezte azt is, hogy a 2021-es őszi kampány alatt – amely egyszerre egy időben a világ 612 városában zajlott – vált világossá számára, hogy Budapesten van a legtöbb olyan intézmény, ahol terhességmegszakításokat végeznek. Szavai szerint ezért nagy szükség van a keresztény együttműködésre, hogy a gyermekek megszülethessenek, és áldássá legyenek a családok így a nemzet számára is. A fő szervező hangsúlyozta: 

közös ügyünk az anya és a baba védelme és segítése, éppen ezért mindenkit, a határainkon belül és kívül lévő keresztényeket is arra hív, hogy vegyenek részt a kezdeményezésben, és imádkozzanak azért, hogy minél több gyermek megszülethessen, és csökkenjen az abortuszok száma.

Azok a személyek, valamint egyházi közösségek, amelyek szívesen részt vennének a kampányban, a 40 nap az életért honlapján regisztrálva vagy az esemény Facebook-oldalán keresztül foglalhatnak időpontot.

Borítókép: Csecsemő a szüleivel. A fotó illusztráció. (Fotó forrása: PIXABAY)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.