Testvéreit is kivásárolva szerezte meg a helyi elnök az MSZP-s pártiroda ingatlanát

Újabb részletek derültek ki a XVI. kerületi baloldali ingatlanmutyiról.

Munkatársunktól
Forrás: bennfentes.net2022. 02. 28. 11:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétmillió forintért jutott a korábban állami tulajdonban lévő XVI. kerületi MSZP-s pártiroda épületéhez 2016-ban Csizmazia Ferenc helyi elnök – derítette ki a bennfenntes.net. A XVI. kerületben a baloldal egyébként Csizmazia jóbarátját, Vajda Zoltánt indítja a választásokon, akinek a korrupcióellenesség a fő programpontja.

Ahogy arról múlt héten már beszámoltunk, a XVI. kerületi MSZP iroda több lépcsőben került az államtól a helyi pártelnök, Csizmazia Ferenc magántulajdonába. A bennfentes.net most újabb részleteket tárt fel a baloldali mutyiról. 

Az Albán utca 21. szám alatt elhelyezkedő, több, mint 900 négyzetméteres telken  fekvő, nagyjából 200 négyzetméteres ingatlan sokáig állami tulajdonban volt, és az MSZP helyi székházaként működött. Egy földhivatali dokumentum szerint az MSZP Budapesti Tanácsának 1997-től használati joga volt az ingatlanon, majd 2008-ben a kormányon lévő szocialisták gyakorlatilag maguknak privatizálták a pártirodát. 

 

Akkor a vételár 19,2 millió forint volt. 2015-ben azonban az MSZP eladta az ingatlant a Csizmazia-család három tagjának, Csizmazia Ferencnek és két testvérének, de már csak 16 millió forintért. Mindez azért különös, mert 2014 nyarától az ingatlanárak nagy sebességgel indultak el felfelé. 

A bennfenntes.net birtokában van az ügyletről szóló szerződés is, amit az állam részéről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Tátrai Miklós írt alá, akiről Gyurcsány Ferenc azt írta, hogy helyette vonult börtönbe, mert nem volt hajlandó hamisan tanúskodni ellene a Sukoró perben.

Alig fél év elteltével, 2016-ban viszont Csizmazia Ferenc két testvérét is kivásárolta, de már csak 7 millió forintot fizetett a testvérei nevén lévő kétharmad részért. Vagyis úgy tűnik, mintha az ingatlan értéke néhány hónap alatt 5,5 millió forinttal csökkent volna. 

Az egykori állampárt jogutóda, az  MSZP ma már országosan is ingatlangondokkal küzd, felélte korábbi pártszékházai árának legnagyobb részét, legutóbb a gödöllői irodát hirdették meg áron alul.

Borítókép: Vajda Zoltán és Csizmazia Ferenc (Fotó: Facebook)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.