időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Varga Judit: A gyermekvédelmi törvény miatt hozott politikai ítéletet az uniós bíróság!

Magyar Nemzet
2022.02.16. 10:03 2022.02.16. 10:48
Varga Judit: A gyermekvédelmi törvény miatt hozott politikai ítéletet az uniós bíróság!

Az Európai Unió Bírósága ítéletet hozott a magyar és lengyel kereset kapcsán. A döntés elő bizonyítéka annak, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával. Az ítélet egy újabb nyomásgyakorlás hazánk ellen, mert a nyár folyamán elfogadtuk a gyermekvédelmi törvényünket. Brüsszel nem tudja annyiban hagyni, hogy a magyar emberek népszavazáson mondhatják el a véleményüket. A bürokratikus elit nem akarja elfogadni a magyarok szabad döntését és véleményét! – írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán szerdán, azután, hogy az EU Bírósága elutasította a jogállamisági rendelet miatt indított magyar és lengyel keresetet.

 Írtunk róla: a luxembourgi bíróság szerint az uniós forrásokat jogállamisági kritériumokkal összekötő jogszabályt megfelelő jogi alapon fogadták el, az összefér a közösségi joggal, tiszteletben tartja különösen az unióra ruházott hatáskörök korlátait, s a jogbiztonság elvét.

 

Borítókép: Magyarország igazságügyi minisztere (Forrás: MN, Kurucz Árpád)

Támadás a gyermekvédelmi törvény ellen

„Győzelem napja”, „ünnepnap”: az európai baloldal a jogállamisági ítéletről

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.