A rettegő kárpátaljai magyarok arra kérik Márki-Zayt, hogy ne sodorja veszélybe őket

Benkő Zsolt, Hódmezővásárhely fideszes önkormányzati képviselője osztotta meg közösségi oldalán egy kárpátaljai magyar barátja üzenetét, aki szerint Márki-Zay Péter sületlenségei – az, hogy Orbán Viktort teszi felelőssé a háborúért – a kárpátaljai magyarok életét veszélyeztetik. Már meg is jelentek a magyarok megölésére felhívó plakátok, és – ahogy a képviselő barátja fogalmaz – „ha ez így megy tovább, nem marad a Jóistennek magyarja Kárpátalján” – idézi a Pesti Srácok.

Forrás: Pestisracok.hu2022. 03. 04. 8:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Promenad24.hu írta meg, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltjének kijelentései már egyenesen a kárpátaljai magyarok életét veszélyeztetik, Márki-Zay Péter legutóbbi, a háborúval kapcsolatos kijelentései óta ugyanis már a magyarellenes, magyarok meggyilkolására buzdító nacionalista plakátok is megjelentek Kárpátalján. Mint ismert, Gyurcsány kapitánya szokásos vasárnapi élő Facebook-bejelentkezésében okoskodott a szomszédban zajló háborúról – idézi fel a Pesti Srácok. Egyenesen azt találta mondani:

Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg.

„HA EZ ÍGY MEGY TOVÁBB, NEM MARAD A JÓISTENNEK MAGYARJA KÁRPÁTALJÁN”

Benkő Zsolt, a Fidesz hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselője Facebook-oldalán osztotta meg kárpátaljai magyar barátja üzenetét:

„Azt kérjük, hogy valahogy adjátok tudtára ennek a …. Márki-Zay Péternek, hogy ne sodorjon bennünket itt, Kárpátalján még nagyobb életveszélybe! Eddig csak a zsebnacionalisták, gépfegyveres, magyarellenes videói keltettek félelmet, de amióta a magyar miniszterelnököt teszi egyszemélyes felelőssé a háborúért, már a magyarok megölésére felhívó plakátok is megjelentek! Sok asszony és gyerek van még itt! De ha ez így megy tovább, nem marad a Jóistennek magyarja Kárpátalján!”

Benkő azt írta: ez történik, amikor felelőtlen baloldali politikusok megszólalnak. Nyugalomra és higgadt döntések meghozatalára van szükség, különben komoly következményei vannak és lehetnek minden megszólalásnak.

LÁZÁR JÁNOS: „AKI VISSZAÉL AZ EMBEREK SZENVEDÉSEIVEL, AZ ALKALMATLAN ÉS FELELŐTLEN POLITIKUS”

Márki-Zay vasárnapi elborulását Lázár János is kommentálta. Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje az ukrán emberek szenvedéséből, halálából csinál politikát.

– Ebben a helyzetben nem szabad trollkodni, belpolitikai provokációt végrehajtani, ez nem egy Facebook-live vasárnap este, hanem egy valós háború. Aki visszaél az emberek szenvedéseivel, az alkalmatlan és felelőtlen politikus

– jelentette ki Lázár János.

ÚGY RIOGATOTT A HÁBORÚ ELŐL MENEKÜLŐ KÁRPÁTALJAI MAGYAROKKAL, HOGY VESZÉLYEZTETIK A VÁLASZTÁSOKAT, MERT FIDESZ-SZAVAZÓK

A miniszterelnökségre aspiráló hódmezővásárhelyi álfüggetlen polgármester egyébként nem először veri ki a biztosítékot a háborúval kapcsolatos megnyilvánulásaival – olvasható a Pesti Srácok cikkében. Néhány napja közfelháborodást váltott ki, hogy MZP Fidesz-szavazóknak titulálta a Kárpátaljáról menekülőket, és azon aggodalmaskodott, hogy kvázi veszélyt jelentenek a választásokra, mert Orbán Viktor és a Fidesz velük, az ő szavazataikkal akar nyerni. A baloldal miniszterelnök-jelöltjének kijelentései miatt több határon túli magyar szervezet is tiltakozott. A Vajdasági Magyar Szövetség például közleményében azt írta: pont ilyen, „nemzeti érzés nélküli figurákat” keresnek a globalista erők.

AMIHEZ MÁR POFA KELL

Mindezek után Márki-Zaynak még ahhoz is volt arca, hogy saját Mindenki Magyarországa Mozgalmának számlaszámára – úgy tűnik, hogy saját kampányára – szervezzen gyűjtést a háború elől menekülő kárpátaljai magyarokra és ukránokra való hivatkozással.

Szintén a Promenad24.hu írta meg, hogy adakozásra szólító bejegyzésében MZP egy olyan linket osztott meg, ahol a háború elől menekülők helyett Márki-Zay Pétert, az egységes baloldal miniszterelnök-jelöltjét lehet különböző összegekkel támogatni. Az oldal szerint a hozzájárulást a baloldal által létrehozott Egységben Magyarországért kapja és a bankkártyás fizetésnél sem lehet semmilyen megjegyzést tenni arra vonatkozóan, hogy a felajánlást kinek szánja az adományozó – írja a Pesti Srácok.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSracok.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.