A Városgazda munkaruhájában tépte egy férfi a Fidesz plakátjait + videó

Újabb plakátrongálás történt Miskolcon.

Forrás: boon.hu2022. 03. 23. 17:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál, a Boon.hu szerkesztőség birtokába került videón az látszik, hogy egy férfi a Városgazda munkaruhájában letépi Kiss János, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltjének plakátjait a Katowice utcában. Amikor a felvételt készítő személy számon kéri, akkor a rongáló azt válaszolja: „A politikai hirdetést szedem le, mert már nincs kampány”.

A videós erre közli vele, hogy április 3-án lesz a választás, ám a férfi ezzel mit sem törődve visszafordul az oszlophoz, és tovább kapargatja a plakátot.

A videóból az is kiderül, hogy a kukában ekkor már több leszakított plakát volt. A hírportál kérdéseivel rövidesen megkeresi a Fideszt és a Városházát, amint válaszolnak, közlik.

A cikk megjelenése után a miskolci Fidesz–KDNP frakciószövetség „Leleplező videó: A baloldali városvezetés egyik cége lehet a felelős az agresszív plakátrongálásokért Miskolcon” címmel az alábbi közleményt adta ki: „Frakciónk elítéli és felháborítónak tartja, hogy a miskolciak pénzéből, tehát közpénzen, nyíltan beavatkozhat a baloldal a választási kampányba. Ez a legújabb kori miskolci politikatörténet példátlan cselekménye. Ez a videófelvétel felveti annak kérdését, hogy az előző plakátrongálásokhoz is köze lehet a baloldalnak. Ennek alapján úgy látjuk, hogy a baloldal a rombolásban és a bizonytalanságban lehet érdekelt. Az ügyben feljelentést tettünk”. Közleményükben emlékeztetnek rá, hogy az elmúlt napokban csaknem kétszáz választási plakátot tettek tönkre ismeretlenek a borsodi megyeszékhelyen. Egy hónapon belül ez már a harmadik hasonló eset volt. „A baloldal felszólításunk ellenére nem határolódott el a cselekménytől” hangsúlyozzák a közleményükben.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Leszaggatott plakát (Fotó: Kozma István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.