Buzinkay György jogi végzettség nélkül hivatkozik magára jogászként

A szentendrei választókerület baloldali jelöltje korábban történésznek nevezte magát, szintén végzettség nélkül.

Forrás: Mandiner2022. 03. 29. 13:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, Hajnal Miklós példája ragadós a Momentumon belül. Ezúttal a párt másik politikusa, Pest megye 3. számú körzetének képviselőjelöltje keveredett ugyanilyen helyzetbe – olvasható a Mandiner cikkében.Az alábbi, választási újságban ugyanis azt olvashatjuk, hogy Buzinkay György jogász: 

Forrás: Mandiner.hu

Mindez azért érdekes, mert az előválasztás honlapján elérhető nyilvános önéletrajza alapján nincs jogi végzettsége.

Közgazdálkodás és közpolitika mesterdiplomája, és politológia alapdiplomája van:

Forrás: Mandiner.hu

A történészből átvedlett jogász

Buzinkaynak nem ez az első ilyen esete. A HVG360-on publikált 2020 októberében megjelent írásában a Momentum politikusa történészként hivatkozik magára, ám a fenti kép tanulsága szerint történészi képzettsége sincs. Az esettel kapcsolatban a Mandiner megkereste a Momentum sajtóosztályát is, az alábbi kérdéseket küldték el nekik: Szeretnék megtudni, hogy van-e a képviselő-jelöltnek történészi diplomája, és ha igen, mikor és hol szerezte? Azonban ha nincs ilyen diplomája, miért tüntette fel magát történésznek egy cikkben? Az eset miatt lemond-e a jelöltségéről, továbbá a pártja tervez-e bármilyen lépést tenni az ügyben?

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Buzinkay György (Forrás: Facebook/Buzinkay György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.