időjárás 20°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Durva meghasonlás: saját tanárát tiltotta ki a CEU

Forrás: Hirado.hu
2022.03.09. 13:20 2022.03.09. 13:31
Durva meghasonlás: saját tanárát tiltotta ki a CEU

Kitiltották a CEU barátok és öregdiákok Facebook-csoportból Pető Andreát, a CEU Társadalmi Nemek Tanszékének egyetemi tanárát – olvasható a Híradó.hu-n.

Sosem gondoltam volna, hogy meg kell osztanom veletek ezt az infót: kitiltottak a CEU-barátok és -öregdiákok Facebook-csoportjából, mivel közzétettem, hogy egy oroszországi diáknak sürgős segítségre van szüksége, és a CEU ezt megtagadta

– írta közösségi oldalán a történész-szociológus, egyetemi tanár.

Pető Andrea megdöbbenésének hangot adó bejegyzésébe azt a kérdést teszi fel, hogy

Tényleg így működik a nyílt társadalom?

Majd CEU-s ismerőseihez fordult azzal a kéréssel, hogy segítsenek neki abban, hogy üzenete eljuthasson korábbi CEU-s csoportjába. A Soros György által alapított egyetem oktatója ugyanakkor felhívja arra a figyelmet, hogy aki segít ebben, az szintén a tiltás áldozata lehet.

Pető Andrea később frissítette bejegyzését, engedélyezték újbóli csatlakozását a csoportba, korábbi posztjai viszont törlésre kerültek. Jelezte, hogy jó hírt jelent, hogy a diákok segítségnyújtás céljára létrehoztak már egy csoportot.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Pető Andrea (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.