Durva meghasonlás: saját tanárát tiltotta ki a CEU

Egy oroszországi diáknak sürgős segítségre van szüksége, és a CEU ezt megtagadta.

Forrás: Hirado.hu2022. 03. 09. 13:20
Petõ Andrea
Budapest, 2017. március 8. Petõ Andrea, a Közép-Európai Egyetem (CEU) társadalmi nemek tudománya tanszékének egyetemi tanára beszédet mond a Nõk a Tudományban Kiválósági Díj átadóünnepségén nõnapon a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) 2017. március 8-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kitiltották a CEU barátok és öregdiákok Facebook-csoportból Pető Andreát, a CEU Társadalmi Nemek Tanszékének egyetemi tanárát – olvasható a Híradó.hu-n.

Sosem gondoltam volna, hogy meg kell osztanom veletek ezt az infót: kitiltottak a CEU-barátok és -öregdiákok Facebook-csoportjából, mivel közzétettem, hogy egy oroszországi diáknak sürgős segítségre van szüksége, és a CEU ezt megtagadta

– írta közösségi oldalán a történész-szociológus, egyetemi tanár.

Pető Andrea megdöbbenésének hangot adó bejegyzésébe azt a kérdést teszi fel, hogy

Tényleg így működik a nyílt társadalom?

Majd CEU-s ismerőseihez fordult azzal a kéréssel, hogy segítsenek neki abban, hogy üzenete eljuthasson korábbi CEU-s csoportjába. A Soros György által alapított egyetem oktatója ugyanakkor felhívja arra a figyelmet, hogy aki segít ebben, az szintén a tiltás áldozata lehet.

Pető Andrea később frissítette bejegyzését, engedélyezték újbóli csatlakozását a csoportba, korábbi posztjai viszont törlésre kerültek. Jelezte, hogy jó hírt jelent, hogy a diákok segítségnyújtás céljára létrehoztak már egy csoportot.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Pető Andrea (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.