Elérte a 690 millió forintot az adományvonalon az ukrajnai menekülteknek adományozott pénz

Az ukrajnai menekültek megsegítésére összegyűlt pénz értéke az adományvonalon és az erre nyitott számlán elérte 690 millió forintot – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki egyben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke szombaton Lóréven az MTI-nek.

Forrás: MTI2022. 03. 12. 16:54
PUTYIN, Vlagyimir
Tiszabecs, 2022. február 28. Alapvető élelmiszerek és egyéb más adományok ideiglenes raktára a tiszebecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola rendezvénytermében 2022. február 28-án. Az iskola tornaterméből kialakított szálláshelyen az ukrajnai háború miatt Ukrajnából menekülő emberek vannak. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soltész Miklós elmondta, a koordinációs tanács nagyon kér mindenkit, hogy lehetőség szerint tartós élelmiszert, pelenkát és gyermekápolási cikkeket adományozzanak, mert erre van a legnagyobb szükség.

Nagyon kérte egyben, hogy lejárt szavatossági idejű élelmiszert ne küldjön senki.

Azt is kérte a koordinációs tanács elnöke, hogy a határ menti öt település segítségpontjaira ne vigyenek adományokat, mert azok már az ottani raktározást és a munkavégzést is akadályozzák.
Ha valaki még is a határhoz szeretne adományt eljuttatni, akkor azt az Aranyosapáti raktárba vigye

– tette hozzá.
Akik nem akarnak ekkora utat megtenni, azok keressék a karitatív szervezeteket. A nemzetközi és a nagy cégek felajánlásait a kormány a DHL raktárában tudja fogadni – fűzte hozzá a koordinációs tanács elnöke.

A 1357-es adományvonal és a 11711711-22222222-es számlaszám, amelyen az ukrajnai háború elől menekülőket lehet pénzbeli adományokkal támogatni, folyamatosan működik – jegyezte meg az államtitkár.

Borítókép: Alapvető élelmiszerek és egyéb más adományok ideiglenes raktára (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.