Feljelentést tettek Szabó Tímea ellen

A feljelentő szerint a képviselő kampányát kábítószer értékesítéséből finanszírozhatják.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 28. 11:22
null
20211108 Budapest Országgyűlés plenáris ülése fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai Gyula fideszes képviselő hétfőn kábítószer-kereskedelem és pénzmosás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál, mert szerinte egy hangfelvétel alapján megalapozott a gyanúja annak, hogy Szabó Tímea (Párbeszéd) kampányát kábítószer értékesítéséből származó pénzből finanszírozzák. 

Budai Gyula a feljelentés beadását követően az MTI-nek elmondta, egy olyan hangfelvétel jelent meg a sajtóban, amelyen Fischer László ügyvéd – Kiss László óbudai DK-s polgármester feleségének üzlettársa – arról beszélget egy ismeretlen személlyel, hogy Szabó Tímeának, a Párbeszéd társelnökének, a budapesti 10-es számú választókerület ellenzéki képviselőjelöltjének hatalmas összegeket emészt fel a választási kampánya. 

A fideszes képviselő – akinek feljelentésében szerepel a beszélgetés leirata – azt állítja, a hangfelvétel alapján megalapozott gyanúja merül fel annak, hogy 

Szabó Tímea kampányát kábítószer értékesítéséből származó pénzből finanszírozzák. 

A hangfelvételen ugyanis arról beszélgetnek – írta feljelentésében Budai Gyula –, hogy a kábítószer Spanyolországba érkezik, az értékesítést követően pedig Marbelláról kellene alkalmanként 300–400 millió forintot Magyarországra hozni, amelyből Szabó Tímea választási kampányát finanszíroznák. 

A kormánypárti politikus szerint a hangfelvételen arra is több utalás van, hogy milyen módszerrel kell a pénzt Magyarországra hozni az erre vonatkozó jogszabályok kijátszásával. Hozzátette: a felvételen többször elhangzik Patek Gábor neve, aki korábban Karácsony Gergely főpolgármester előválasztási kampányát szervezte.

Borítókép: Szabó Tímea (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.