Szabó Tímea óbudai riválisa a kokainügyről: „Ez gyalázat!”

Rózsa László Péter szerint Gyurcsány Ferencnek haladéktalanul vissza kellene léptetnie Szabót, mert csak gyengíti a baloldalt.

Forrás: origo.hu2022. 03. 27. 10:43
Szabó Tímea
Budapest, 2017. február 10. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke sajtótájékoztatót tart Évértékelő címmel a Clark Ádám téren Orbán Viktor évértékelő beszéde előtt 2017. február 10-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetek óta Szabó Tímea botrányaitól hangos a média, de arra sosem gondoltam volna, hogy kokain… Ez gyalázat!

  így reagált az Origó kérdésére Rózsa László Péter, a Valódi Demokrata Párt óbudai országgyűlési képviselőjelöltje, miután az Anonymus által nyilvánosságra hozott újabb hangfelvételből kiderült: kokainbizniszből származó pénzből finanszírozhatják Óbuda-Békásmegyer DK-jelöltjének választási kampányát. 

A volt DK-s szerint ezek után Gyurcsány Ferencnek haladéktalanul vissza kellene léptetnie Szabót, mert csak gyengíti a baloldalt.Azt gondolom, hogy ez helyes, tiszta lépés lenne Gyurcsány Ferenctől

fogalmazott a képviselőjelölt, majd megerősítette: ő egészen más okok miatt lépett ki a DK-ból.

Miként lapunk is megírta, Rózsa László Péter tavaly januárban lépett ki a Gyurcsány-pártból, majd nem sokkal később alapította meg a Valódi Demokrata Pártot Óbuda-Békásmegyer volt alpolgármesterével Hazai Iván Andrással, aki szintén vele egy időben szakított a DK-val. Távozása indoklásaként Rózsa László Péter hangsúlyozta: 

a Demokratikus Koalícióban minden van, ami szem-szájnak ingere, csak demokrácia nincs.

Hozzá hasonlóan Hazai is elmondta, miszerint a DK mára már nem az a demokratikus párt, amit egykor képviselt. Meglátása szerint ugyanis már egy szűk vezetői réteg dönt mindenről, ezáltal pedig nem hagyják érvényesülni a demokráciát a pártban. A baloldali politikus – akit állítólag Gyurcsány megfenyegetett a távozása miatt – azt is beismerte, csak egy eszköz volt a pártvezér számára, mint sokan mások, akik hasonlóan csalódtak a DK jelenlegi politikájában és vezetésében. 

Később kiderült az is, hogy mindketten szerettek volna elindulni a baloldali előválasztáson, de „Gyurcsány Ferenc és dr. Kiss László nem engedték meg”. 

Elmondásuk szerint Gyurcsány a szemlőhegyi villa füstös szobájában döntötte el, hogy Szabó ellen nem indulhat senki az előválasztáson.

Így történhetett meg, hogy Szabó Tímea tavaly ősszel rivális híján nyerte a baloldali előválasztást, ezért hosszú ideig úgy tűnt, hogy a Párbeszéd társelnökének egyedül a Fidesz–KDNP jelöltje, Bús Balázs lesz a kihívója az óbudai választókerületben. Sokak meglepetésére azonban január végén az egykori DK-s Rózsa László Péter is bejelentette, hogy megméreti magát a 10. számú választókerületben április 3-án. A Valódi Demokrata Párt alapítója azonban nincs könnyű helyzetben, mivel – akárcsak az előválasztáson – Gyurcsány Ferencék ezúttal is azt szeretnék elérni, hogy kizárólag Szabó Tímeáé legyen az óbudai választókerület. Céljuk elérése érdekében pedig Rózsán kívül már minden esélyes riválist sikerült félreállítani. 

Borítókép: Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke sajtótájékoztatót tart Évértékelő címmel a Clark Ádám téren Orbán Viktor évértékelő beszéde előtt 2017-ben (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.