Hétfőtől nem kell maszk és védettségi igazolvány

A kormány a járványügyi korlátozások kivezetéséről hozott döntést.

Magyar Nemzet
2022. 03. 03. 13:43
null
Koronavrius Maszkos Illusztrációk. 20201112 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány röviden megtárgyalta a vírushelyzetet is szerdai ülésén – derült ki a Kormányinfón.

A vírushelyzetről Gulyás Gergely elmondta, hogy a járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik, ezért kivezetik a járványügyi korlátozásokat, hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, valamint kivezetik azt a szabályt is, ami lehetővé teszi, hogy a munkáltató előírja a kötelező oltást, ez alól csak az egészségügyi és szociális terület a kivétel. Kivezetik a védettségi igazolvány használatára vonatkozó szabályokat is. Az egészségügyi veszélyhelyzetet viszont fenntartják részben a lehetséges hatodik hullám veszélye, részben a kormány cselekvőképessége miatt – hangzott el.

Magyarországon a beoltottak száma 6 395 509, közülük 6 171 552-en a második, 3 813 406-an pedig már a megerősítő, harmadik oltást is megkapták. 3862 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 796 982-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 77, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 44 211-re emelkedett – közölte a Koronavírus.gov.hu csütörtökön.

A kormányzati portálon azt írták: a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 610 315, az aktív fertőzöttek száma 142 456-ra csökkent. Kórházban 3120 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen.

Hozzátették: az ország a járvány ötödik hulláma leszálló ágában van, csökken a fertőzöttek és a kórházi betegek száma. Az oltásra folyamatosan lehet időpontot foglalni, valamint csütörtök délután, pénteken és szombaton is folytatódik az oltási akció a kórházi oltópontokon – jelezték.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Bach Máté/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.