Megkezdődött a bűnbakkeresés a baloldalon

Márki-Zay Péter szerint valamelyik baloldali párt állhat a kedden megjelent Závecz-kutatás mögött, amelyiknek eredményei rá nézve rendkívül kedvezőtlenek. Erről az InfoRádiónak beszélt a miniszterelnök-jelölt, aki azt is elárulta, saját pártjának megalapításáról sem tett még le. Márki-Zay azt nem tudta megmondani, hogy a hadsereg parancsnokát a helyén hagyná-e egy választási győzelem után.

Magyar Nemzet
Forrás: Infostart2022. 03. 09. 15:30
Márki-Zay Péter
Hódmezõvásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester (j2) a hódmezõvásárhelyi közgyûlés ülésének kezdete elõtt a városháza dísztermében 2018. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor Forrás: Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester (j2) a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésének kezdete előtt a városháza dísztermében 2018. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Lehet úgy értelmezni, hogy megkezdődött a bűnbakkeresés, és valamelyik baloldali párt állhat a mögött a felmérés mögött, mely szerint Márki-Zay Péter a miniszterelnöknél, sőt az ellenzéki pártvezetőknél is jóval népszerűtlenebb? – erről beszélt egy mai interjúban a baloldal miniszterelnök-jelöltje, aki a szivárványkoalíciót belülről feszítő konfliktusokat nyíltan elismerő válaszokat is adott az InfoRádióban

– Én feltételezem, hogy valamelyik ellenzéki párt állhat a Závecz-kutatás mögött, és valószínűleg a Telex is

– közölte az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában.

Lapunk is beszámolt róla tegnap, hogy a Telex felületén egy olyan Závecz Research által készített kutatást közöltek, melyből kiderült, hogy előválasztási ellenfelei mára mind népszerűbbek, mint Márki-Zay Péter.

A baloldali kutatócég mérései szerint 

a magyar választók körében Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus, 

Toroczkai Lászlót kedvelik legkevésbé a vezető politikusok közül. 

– Márki-Zay Péter a fővárosban sem előzi meg Orbán Viktort, a többi városban pedig fej fej mellett áll a népszerűségük.

Figyelemre méltó még az is, hogy a baloldal többi vezető politikusa sem végzett túl jól Budapesten, a főpolgármester és Dobrev Klára sem kapott jobb értékelést, mint a miniszterelnök – írtuk tegnap. 

A baloldali miniszterelnök-jelölt szerint annyi hihető ebből a felmérésből, hogy a baloldali szavazók körében holtversenyben ő a legnépszerűbb politikus, a fideszesek körében pedig a legnépszerűtlenebb. Emlékezetes, korábban az egyik fő vállalása az volt Márki-Zaynak, hogy ő képes arra, hogy a Fidesz táborát is megszólítsa, így hozzásegítheti a baloldalt egy választási győzelemhez.

Az interjúban elmondottak alapján azonban 

már ebben sem igazán hisz a miniszterelnök-jelölt, aki hosszan beszélt új pártjáról, melynek a megalapításáról még mindig nem tett le. 

Márki-Zay Péter elárulta, hogy Gémesi György Új Kezdet Pártját és Pálinkás József Új Világ Néppártját egyesítené, amellyel csatlakoznának az Európai Néppárthoz. – Azt gondolom, hogyha most nem, majd a következő parlamentben lesz már ennek saját frakciója is – vetítette előre Márki-Zay terveit az áprilisi választások utánra.

– Egy olyan, nem tolvaj konzervatív pártot szeretnénk, amelyre tisztességes emberek is, valódi keresztény emberek is nyugodtan szavazhatnak. Most ilyen nincs, tehát ez egy óriási hiba. Nyilván ott van a Jobbik mint jobboldali párt, radikálisok, de a volt MDF-es, volt fideszes szavazók hiányolják azt, hogy egy becsületes jobboldali párt is legyen Magyarországon – fejtegette a miniszterelnök-jelölt. 

A beszélgetésből az is kiderül, hogy 

a baloldal miniszterelnök-jelöltjének az ukrán–orosz háború fenyegető árnyékában sincsenek konkrét tervei a Magyar Honvédségre vonatkozóan. 

Honvédelmi miniszterjelöltje nincs, ahogy fogalmazott van egy árnyékkormánya, de ebben nem miniszteri pozíciókat osztottak ki, hanem úgynevezett kabinetvezetők vannak. Érdekesség, hogy a honvédelmi kabinet vezetőjét, Vadai Ágnes DK-alelnököt nem nevezte meg az adásban. 

Arra a kérdésre, hogy a hadsereg parancsnokát megtartanák-e így válaszolt: 

– Hát erről megint csak nem tudok nyilatkozni. Én személy szerint nem tudom megítélni az ő munkáját.

A teljes beszélgetést az Infostart.hu oldalon publikálták, IDE kattintva tudják elolvasni és meghallgatni.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Ujvári Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.