Orbán Viktor: Veszélyes javaslatok vannak a NATO-csúcs asztalán

„Nem hagyjuk, hogy belesodorjanak minket ebbe a háborúba!” – írta közösségi oldalára kitett videója elé a miniszterelnök, miután egyeztetett az Európai Tanács elnökével. Orbán Viktor azt mondta: veszélyes javaslatok vannak a NATO-csúcs asztalán.

Forrás: FACEBOOK2022. 03. 21. 18:41
null
Forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most ért véget az egyeztetésünk az Európai Tanács elnökével. Az előző hét sem volt könnyű, de ez a hét még annál is nehezebb lesz, NATO- és európai uniós csúcs Brüsszelben – kezdte a Facebook-videóját a miniszterelnök, majd hozzátette:

Veszélyes javaslatok vannak a NATO asztalán. Vannak tagállamok, amelyek ismét felvetették, hogy légtérzárat hozzunk létre Ukrajna felett. A NATO azonban egy védelmi szövetség, arra képesek és alkalmasak vagyunk, sőt az kötelességünk is, hogy egymást megvédjük. De a NATO területén kívül katonai akcióba bonyolódni nem dolga a NATO-nak. Magyarország álláspontja világos, hogy sem katonát, sem fegyvert nem akarunk küldeni a NATO területén túlra

– hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor egy másik veszélyes javaslatot is megemlített. Ez az orosz gáz- és olajszállítások kérdése.

Ezt tíz nappal ezelőtt már sikerült rendeznünk. Világossá tettük, hogy a szankciókat nem lehet kiterjeszteni az orosz gáz- és olajbehozatalra, mert az Magyarország és néhány más ország esetében aránytalanul, szinte elviselhetetlenül nagy terhet jelentene. Közösen néhány országgal fellépünk és ismét meg fogjuk védeni Magyarország energiaellátását és az ország működésének biztonságát

– mondta a miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.