Továbbra sem enyhül a migrációs nyomás a magyar határokon

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. március 4-én egy nap alatt összesen 208 határsértőt tartóztattak fel és 267 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu2022. 03. 05. 9:40
null
Mórahalom, 2016. február 22. Magyar rendõrök figyelik a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én. A hétvégén 501 határsértõt fogtak el a rendõrök. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök nyolc esetben összesen 27 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Kelebia, Tompa, Mohács és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 23 esetben összesen 129 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Ásotthalom, Ruzsa, Röszke, Szeged, Szatymaz, Öttömös, Szeged-Gyálarét és Üllés közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében három esetben összesen 17 határsértőt tartóztattak fel Sopronkövesd, Nagycenk és Zsíra külterületén. 

Budapesten egy határsértőt tartóztattak fel. Komárom megyében egy esetben 17 határsértőt tartóztattak fel Tatabánya külterületén.

A Pest megyei Inárcson a rendőrök kilenc főt tartóztattak fel. Vas megyében Szombathelyen 11 főt tartóztattak fel az egyenruhások.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, szír, tunéziai, marokkói, török, pakisztáni, líbiai és szomáliai állampolgárnak vallották magukat. 

Sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában húsz esetben összesen 267 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében kilenc esetben 108 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 11 esetben 159 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el, embercsempészés miatt négy, közokirat-hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Magyar rendőrök figyelik a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat a magyar–szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.