A politikai korrektségnek nevezett ideológiák vadhajtásairól készült gyűjtemény

– Az Alapjogokért Központ gondozásában nemrég megjelent Bolond lyukból – A polkorrekt őrület szemléje című könyv a politikai korrektségnek nevezett ideológiák vadhajtásairól szóló gyűjtemény – jelentette ki a központ stratégiai igazgatója a kötet mai bemutatóján. Kovács István a gyermekvédelmi népszavazás eredményét is értékelte.

2022. 04. 19. 15:23
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iszonyatosan nagy felhatalmazást kapott az új Országgyűlés ahhoz, hogy az álláspontot, ami a nyugati fősodor ellennarratívája, képviselje

– kommentálta a gyermekvédelmi népszavazás végeredményét Kovács István az Alapjogokért Központ mai könyvbemutatóján. A központ stratégiai igazgatója elmondta, hogy a népszavazás második kérdésére, ami a gyermekeknek népszerűsített nemváltó műtétekről szólt, 

több mint 3,7 millió ember mondott határozott nemet az április harmadikán megrendezett referendumon. 

Kovács István szerint a népszavazás eredménye politikai felhatalmazást ad arra, hogy még inkább megvédjük a gyermekeinket a káros ideológiáktól. Felhívta a figyelmet arra, hogy sokan próbálták úgy interpretálni az eredményt, hogy mivel az jogilag nem kötelező erejű, a gyermekvédelmi törvényt vissza kellene vonni. 

– Jogilag a kettő dolognak semmi köze egymáshoz, ez egy politikai követelés, viszont a népszavazás politikai eredményét vizsgálva látható, hogy 

többen mondtak nemet a genderideológiára, mint ahányan annak idején az EU- vagy a NATO-csatlakozást támogatták

– mutatott rá Kovács István. 

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója felidézte, hogy 2013-ban lapunk hetente megjelenő mellékletében, a Lugasban publikáltak egy cikket, melyet Szánthó Miklóssal közösen írtak, és a politikai korrektség veszélyeire hívták fel benne a figyelmet. – Egy évvel később jött létre az Alapjogokért Központ, ami célként tűzte ki, hogy Magyarországon már előre védekezzünk a politikai korrektséggel szemben – emlékezett vissza Kovács István. 

Ennek lett része a Bolond lyukból bolond szél fúj jeligéjű kiadvány, amelynek tartalmát most egy könyvben összegezték. 

Az Alapjogokért Központ gondozásában nemrég megjelent Bolond lyukból – A polkorrekt őrület szemléje című könyv a politikai korrektségnek nevezett ideológiák vadhajtásairól szóló gyűjtemény

– összegezte a bemutatón Kovács István. Szerinte ezek a hírszemlék és az ezeket összegyűjtő kiadványok fontos szeletét képezik a politikai korrektség és a genderelmélet ellen folytatott harcnak.

Kovács István hangsúlyozta, hogy a szemlézett cikkek a világ legnagyobb újságjaiban jelentek meg, nem marginális jelenségről van szó. 

A hírszemlék elkészítését az Alapjogokért Központon belül felügyelő Párkányi Eszter arról beszélt, hogy bár néha úgy tűnhet, de nem ők találják ki a híreket, amiket a kiadványokban bemutatnak. A most megjelent könyvben is minden egyes hírnél ott van a forrásmegjelölés ennek alátámasztásául. 

Az Alapjogokért Központ elemzője felidézte, hogy az intézet blogján kezdték publikálni a politikai korrektség által ihletett szürreális híreket, és először azon tanakodtak, hogy vajon keletkezik-e elég cikk egy hét alatt, melyekből egy tízpontos listát össze tudnak állítani. Hamar rájöttek, hogy több lista is készülhetne, és a hírekből sajnos azóta sem fogytak ki. 

A Bolond lyukból – A polkorrekt őrület szemléje című könyvben fejezetekben, témák szerint szedték össze a híreket, melyek közül 

az egyik leghosszabb a Gyermekagymosás című. 

Ebben szerepel például beszámoló arról, hogy iskolás gyerekeket tanulmányi kirándulás címszó alatt egy melegbárba vittek el vagy a szülők tudta nélkül a genderfluid nevelésről tartottak nekik előadást. Külön fejezetet kapott továbbá a zölddzshadizmus, a radikális feminizmus vagy épp a cancel culture, de a keresztényüldözés témája is.

Sajnos nyugaton ez a rögvalóság, nincs annyi nevetnivaló benne, mint amennyire viccesnek tűnik

– mutatott rá Párkányi Eszter. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.