A szimpátia dönthet Szentendrén Vitályos Eszter javára

Van, aki úgy véli, a Fidesz–KDNP-s jelölt komolyabb szerepet is kaphat az új kormányban.

2022. 04. 03. 17:24
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha nem lennének kampányplakátok az utak mentén, többnyire a kandelábereken, Pest megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerületében, nem is derülne ki talán, hogy vasárnap szavazást tartanak, akkora a csend és a nyugalom. A szentendrei központú körzetben heten álltak rajthoz, mindannyian pártszínekben próbálják elhódítani a mandátumot. A 2018-as megméretésen győztes Hadházy Sándor ezúttal nem indult el a választáson, helyette a szintén Fidesz–KDNP-s Vitályos Eszter szállt ringbe. A kormánypárti aspiránsnak Pálmai Ferenc (Munkáspárt-Iszomm), Polocsányi Béla (MEMO), Kövesdi Miklós (MKKP), Tihanyi Csaba (Normális Párt), Pál Béla (Mi Hazánk) és a szivárvány-összefogás színeiben induló Buzinkay György lesznek a kihívói.

A mandátum sorsa ebben a körzetben is rendkívül szoros versenyben dőlhet el, a győzelemre ebben a választókerületben is a kormánypárti jelöltnek, Vitályos Eszternek és a baloldali aspiránsnak van esélye.

Hiába tűnik kiélezettnek a küzdelem, erre egy összefirkált kampányplakáton kívül lényegében semmi nem utal. A város központjában rengeteg a külföldi turista, a sétálóutcán alig hallani magyar szót, leginkább egy tolmács erőteljes hangja tölti be a környéket.

A kitartó munka azonban előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét, sokadik alkalomra sikerül megszólítani végre egy helyi lakost, egy középkorú asszonyt, aki éppen szavazni igyekszik. A nő egyértelműen fogalmaz: neki Vitályos Eszter szimpatikus, míg Buzinkay György nem. Utóbbit nem is ismeri, míg a Fidesz–KDNP-s jelölt szerinte már „letett valamit az asztalra”. Egy padon ücsörgő középkorú férfi is Vitályos Esztert támogatta szavazatával.

A fideszes jelölt intelligens, szimpatikus és karizmatikus, én rá voksoltam. Már reggel 6 órakor ott voltam a szavazókör megnyitásakor, és gyorsan le is adta a szavazatomat, nem bíztam a véletlenre

– mondja a férfi.

Hozzáteszi: ha nyer a nemzeti oldal, akkor könnyen lehet, hogy Orbán Viktor komoly szerepet szán majd Vitályos Eszternek. – Ehhez képest Buzinkay György nem győzött meg, és azt sem tudom, kicsoda – jegyzi meg határozottan.

Borítókép: Szentendrén csak a szavazóhelyiségekben volt választási hangulat (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.