időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Idén is lesz TeSzedd! – Már lehet regisztrálni a hulladékgyűjtő akcióra

Forrás: Innovációs és Technológiai Minisztérium
2022.04.19. 16:24 2022.04.19. 16:36
Idén is lesz TeSzedd! – Már lehet regisztrálni a hulladékgyűjtő akcióra

Idén immár tizedik alkalommal valósul meg hazánk legnagyobb és egyre népszerűbb hulladékgyűjtő eseménye, melyre mától jelentkezhetnek az önkéntesek – jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Idén immár tizedik alkalommal valósul meg hazánk legnagyobb és egyre népszerűbb hulladékgyűjtő eseménye, melyre mától jelentkezhetnek az önkéntesek – jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára, olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium sajtóközleményében.

A kormány kiemelt célja az illegális hulladékkal szennyezett területek felszámolása a Klíma- és természetvédelmi akciótervben foglaltak szerint, hiszen mindannyian tiszta környezetet, tisztább országot szeretnénk. Ezért nemrég megújult az illegális lerakók bejelentését fogadó Hulladékradar alkalmazás, amit eddig több mint 23 ezren töltöttek le, és a segítségével már közel hetvenezer tonna hulladékot szállítottak el.

Önkéntesek a 6. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű legnagyobb hazai szemétszedő akcióban a Rákóczi híd pesti hídfője és a Kvassay Jenő út közötti területen, Budapesten (Fotó: MTI/Marjai János)

Steiner Attila hangsúlyozta, hogy a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció a környezettudatos gondolkodást, a lakossági szelektív hulladékgyűjtés elterjedésének erősítését és az erre irányuló széles körű társadalmi szemléletformálást is népszerűsíti. Az eseményen tavaly több mint kilencvenezer résztvevő 1900 önkéntes csoportban, 1500 helyszínen mintegy háromezer tonna hulladékot gyűjtött össze.  A közösségi összefogást erősítő akcióban 650 oktatási intézmény és 272 államigazgatási szerv képviseltette magát, de a résztvevők között szép számmal akadtak munkahelyi közösségek, társadalmi szervezetek által létrehozott önkéntes csoportok és magánszemélyek is.

A hulladék elszállításáról és a gyűjtéshez szükséges eszközökről idén is az ITM gondoskodik, ez utóbbinál változás az eddigiekhez képest, hogy az eszközöket nem postai úton, hanem személyesen tudják majd átvenni a koordinátorok.

Az idei TeSzedd! hulladékgyűjtő akció május 2-től 8-ig tart, regisztrálni a Szelektálok.hu oldalon lehet április 24-én 18:00 óráig – írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Borítókép: A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétgyűjtő akcióban részt vevők szemetet szednek a fővárosban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.