Listáról még egy mandátumot szerzett a Fidesz

Érkeznek a levélszavazatok, jelenleg 136 képviselőnél jár a Fidesz-KDNP.

Forrás: Mandiner2022. 04. 06. 23:13
GULYÁS Gergely; BENKÕ Tibor; NÉMETH Szilárd; ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt; GYÜRK András; ROGÁN Antal; KÁSLER Miklós
Budapest, 2022. április 3. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke gyõzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Mögötte Semjénné Menus Gabriella, Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gyürk András, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselõjelöltje, Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelõs tárca nélküli miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke és Benkõ Tibor honvédelmi miniszter (b-j). MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb parlamenti mandátumot szerzett a Fidesz a határon túl leadott levélszavazatok beérkezésével, a Nemzeti Választási Iroda adatai alapján így

136 képviselője lehet az Országgyűlésben.

A mandátumot a hatpárti ellenzéki összefogás bukta el, amely így 38 helyett csak 37 listás helyet és összesen 55 képviselői mandátumot szerez jelen állás szerint. Ezzel még biztosabbá vált a kormánypártok kétharmados többsége – írta a Mandiner a 24.hu cikkére hivatkozva.

Pesti Imréhez került a mandátum

A mandátum a Fidesz-KDNP listáján az 54. helyet elfoglaló Pesti Imréhez került, aki 2006 óta képviselő, 2010-ben rövid ideig főpolgármester-helyettes, majd 2011-től 2014-ig a fővárosi kormányhivatal vezetője volt. Így ő tehát nem búcsúzik a parlamenttől.

Még mindig nem végleges az eredmény

Az országgyűlési választás eredménye ezzel még mindig nem végleges, az átjelentkezők, illetve a külföldön élők szavazatait szombaton számolják meg, és
a budapesti 13-as körzetben mindössze 38 szavazat az ellenzéki Vajda Zoltán hátránya a fideszes Szatmáry Kristóf mögött, így ez a választókerület még átfordulhat a hatpárti ellenzék javára. De a határon túli magyarok levélszavazatainak összesítése sem fejeződött még be, illetve az említett budapesti körzet miatt a töredékszavazatok alakulása is változhat, így az sem kizárt, hogy a Fidesz még egy listás mandátumot begyűjt majd.

Forrás: Választás.hu

Az eddig feldolgozott levélszavazatok alapján a határon túl így alakult a pártverseny:

  • Fidesz-KDNP 93,64%
  • DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd 4,34%
  • Mi Hazánk 1,06%
  • Kétfarkú Kutya Párt 0,62%

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.