Orbán Viktor: Hatalmas győzelmet arattunk!

Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszolgáljuk a bizalmat – fogalmazott a miniszterelnök.

Elek – Máté – Kincses
2022. 04. 03. 22:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas győzelmet arattunk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Bálna rendezvényközpontban tartott eredményváró eseményen vasárnap. A miniszterelnök úgy fogalmazott, még a Holdról is látszik a győzelem mértéke, de Brüsszelből egészen biztosan.

A kormányfő mindenkinek megköszönte a győzelemhez vezető áldozatos munkát, beszédében külön köszöntötte a határon túli magyarokat. Mint mondta, így adtak egy esélyt, hogy továbbra is segíthessünk nekik. A kárpátaljai magyaroknak azt üzente, ne féljenek, tartsanak ki, az anyaország velük van.

– Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszolgáljuk a bizalmat – fogalmazott. A kormányfő köszönetet mondott a több mint százezer önkéntesnek is. – Nem robotok, nem zsoldosok, hanem önkéntesek, akik szeretik a hazájukat – húzta alá a kormányfő.

Ma este van is mire szerénynek lenni

– fogalmazott Orbán Viktor. 

Kiemelte, hogy ez most nem az okoskodás ideje, hanem a boldogság estéje. 

Annyit talán adhatunk az eszünknek is, hogy elmondjuk, hogy a ma estével a győzelem összes lehetőségét kimerítettük

– húzta alá a miniszterelnök. Orbán Viktor emlékeztetett, hogy nyertek 2010-ben, a régi választási rendszerben, 2014-ben, amikor külön indult a baloldal, 2018-ban, amikor részlegesen fogtak össze a kormánypártokat ellen és most is, amikor az ellenzék teljesen összefogott.

Hiába a taktika, a cselszövés, a végén mindig a szív győz

– vonta le a következtetéseket Orbán, kiemelve: azért nyertünk, mert van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak, hogy Magyarország.

A kormányfő elmondta, óriási nemzetközi erőközpontok és szervezetek mozdultak meg velünk szemben, ők most elmondhatják, kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak.

Úgy tűnik, hogy a magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése. 12 éve csak viszi a pénzt!

– mutatott rá a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint ez a győzelem azért is marad majd emlékezetes talán életünk végéig, mert most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdeni. A baloldal itthon, a nemzetközi baloldal körös körül, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is – sorolta, hozzátéve: ennyi ellenfelünk egyszerre még sosem volt.

De hiába a rengeteg pénz és hiába a túlerő – folytatta –, ha összefogunk, nem lehet bennünket megállítani. Emlékeztetett: a békemenet járvány utáni első nagy találkozóján, október 23-án mondtuk el együtt, hogy nincs annyi pénz, amely megállíthatna bennünket, és ha mi összefogunk, akkor a legvastagabb falon is át fogunk menni.

Nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen, megvédtük Magyarország függetlenségét és szabadságát, megvédtük Magyarország békéjét és biztonságát, és bár még nem ismerjük az eredményeket, de remélem, hogy megvédtük a gyerekeinket és a családjainkat is – folytatta a kormányfő.

Mint mondta, nem szabad elfelejteni, hogy a világban nem csak ellenfeleink, hanem barátaink is vannak.

Jó szívvel gondolunk az amerikai barátainkra, a lengyelekre, az olaszokra, a spanyolokra, a szerbekre, a szlovákokra és az osztrákokra is, akik velünk voltak és segítettek bennünket az elmúlt hónapokban

– fogalmazott.

A kormányfő elmondta, ezt a győzelmet nekik is ajánljuk, ez nem csak a mi győzelmünk, ez az ő győzelmük is, mert az egész világ láthatta ma este itt Budapesten, hogy a kereszténydemokrata politika, a konzervatív polgári politika és a hazafias politika győzött és azt üzenjük Európának, hogy ez nem a múlt, ez a jövő, ez lesz a mi közös európai jövőnk.

Orbán Viktor végezetül elmondta, az egész világ láthatta, hogy a magyarok szeretik a hazájukat, és mi, akik ma győztünk, azt vállaljuk, hogy számunkra mindig Magyarország lesz az első. 

A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenekelőtt. Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!

– zárta miniszterelnök.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök a Bálna rendezvényközpontban tartott eredményvárón (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.