Új párt juthat be a parlamentbe

Hét képviselőt küldhet a parlamentbe a Mi Hazánk Mozgalom, a párt a nem hivatalos eredmények szerint 6,53 százalékot kapott a tegnapi országgyűlési választáson. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt nem lépte át az ötszázalékos bejutási küszöböt.

2022. 04. 03. 22:41
SZENT GELLÉRT; TOROCZKAI László
Ásotthalom, 2022. április 3. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, kormányfõjelöltje kislányával leadja szavazatát az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson az ásotthalmi Szent Gellért közösségi házban kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tagja lehet a következő Országgyűlésnek a Mi Hazánk Mozgalom, a párt a szavazatok 63,21 százalékos feldolgozottsága szerint 7 képviselővel alakíthat frakciót. A párt a legtöbb egyéni választókerületben, de az országos listák közül is a harmadik helyet szerezte meg, és lépte át az ötszázalékos parlamenti küszöböt. Toroczkai László pártelnök 10,13 százalékot kapott Ásotthalmon, míg Dúró Dóra a VIII. kerületben lett harmadik 4,88 százalékkal ennél a feldolgozottságnál.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt nem érte el az Országgyűlésbe jutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt, a párt 2, 78 százalékos támogatottsággal egy mandátumot sem szerzett. Kovács Gergely, a párt elnöke még az urnazárás után a távirati irodának azt mondta, három–hat százalék közötti listás eredményt vár. – Nem fogom elsírni magam a három százaléktól sem, nyilván tudjuk tovább csinálni, amit eddig is csináltunk, de úgy tűnik, arra van esély, hogy jobb eredményt érjünk el, mint négy éve – közölte Kovács Gergely. Az MKKP elnöke a XII. kerületben indult, ahol 5,67 százalékkal a harmadik helyen állt csaknem ötvenszázalékos feldolgozottságnál.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.