időjárás 18°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Új párt juthat be a parlamentbe

Gabay Dorka
2022.04.03. 22:41 2022.04.03. 23:03
Új párt juthat be a parlamentbe

Tagja lehet a következő Országgyűlésnek a Mi Hazánk Mozgalom, a párt a szavazatok 63,21 százalékos feldolgozottsága szerint 7 képviselővel alakíthat frakciót. A párt a legtöbb egyéni választókerületben, de az országos listák közül is a harmadik helyet szerezte meg, és lépte át az ötszázalékos parlamenti küszöböt. Toroczkai László pártelnök 10,13 százalékot kapott Ásotthalmon, míg Dúró Dóra a VIII. kerületben lett harmadik 4,88 százalékkal ennél a feldolgozottságnál.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt nem érte el az Országgyűlésbe jutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt, a párt 2, 78 százalékos támogatottsággal egy mandátumot sem szerzett. Kovács Gergely, a párt elnöke még az urnazárás után a távirati irodának azt mondta, három–hat százalék közötti listás eredményt vár. – Nem fogom elsírni magam a három százaléktól sem, nyilván tudjuk tovább csinálni, amit eddig is csináltunk, de úgy tűnik, arra van esély, hogy jobb eredményt érjünk el, mint négy éve – közölte Kovács Gergely. Az MKKP elnöke a XII. kerületben indult, ahol 5,67 százalékkal a harmadik helyen állt csaknem ötvenszázalékos feldolgozottságnál.

 


 

A döntés napja

Horn Gábor: A baloldal megbünteti Márki-Zayt

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.