Orbán Viktor: Ha összefogunk, a legvastagabb falon is átmegyünk + videó

A miniszterelnök a székesfehérvári kampányzárón elmondott beszédében rögzítette, hogy még egy utolsó nagy hajrára van szükség.

2022. 04. 01. 15:31
ORBÁN Viktor; PAJTÓK Gábor
Eger, 2022. március 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond Egerben, ahol választókkal találkozott 2022. március 30-án. A kormányfő mellett Pajtók Gábor (Fidesz-KDNP), Heves megyei kormánymegbízott, a megye 1. számú, egri székhelyű választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje (b). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyobbik kormányzópárt számára is véget ért a választás 2022-re való hivatalos felkészülés, Orbán Viktor országjárása végén a Fidesz kampányzárót tartott Székesfehérváron.

– Székesfehérvár a mi szerencsehozó talizmánunk, hiszen négy éve is itt tartottuk ezt a rendezvényt, ami után nagy győzelmet arattunk

– közölte Orbán Viktor a Fejér megyei városban elmondott kampányzáró beszédében, majd kiállt a város két kormánypárti országgyűlési képviselőjelöltje, Törő Gábor és Varga Tamás mellett. A miniszterelnök hozzátette: Eszünk„ ágában sincs semmit sem lezárni, mivel az esemény a kampányhajrá megnyitója”.

– A kampány csak akkor kampány, ha személyesen is találkozunk egymással. Azért jöttünk ide, hogy még egy utolsó nagy hajrát indítsunk. Jól állnak a csillagok, de ez semmit sem ér, ha az utolsó napon a rendelkezésre álló 13 órát nem használjuk ki  – hangsúlyozta.

– Az összefogás a mi igazi hátországunk. Mi, ha összefogunk, a legvastagabb falon is átmegyünk 

– folytatta a kormányfő.

Orbán Viktor kampányzáró beszéde 2022. április elsején (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Orbán Viktor 2022-es kampányzáró beszédében a háborúról is nyilatkozott

– A miniszterelnök elmondta, hogy korábban azt gondolta, a kampány az elmúlt 12 év eredményeiről fog szólni, azonban ezt a háború átírta.

– A mostani háborút két hatalmas ország vívja, az egyik pedig egy atomhatalom. Most a kérdés az, hogy háború vagy béke – húzta alá Orbán Viktor. A kormányfő azt várta, hogy a béke kérdésében nemzeti konszenzus lesz, azonban a magyar baloldal arra az álláspontra helyezkedett, hogy „Ukrajna a mi háborúnkat vívja”.

– Ebben a háborúban semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk 

– hangsúlyozta. Orbán Viktor közölte, hogy Magyarország nem küld sem katonákat, sem pedig fegyvereket a háborúba.

– Lassan hatszázezer azoknak az embereknek a száma, akik összekapkodva a csomagjaikat, hónuk alá fogva a gyerekeket elmenekültek Ukrajnából, és Magyarország területére megérkeztek. – jelentette ki a kormányfő, megjegyezve: mindenkin segítettünk. 

– Nem igaz, amit Gyurcsány Ferenc mond, hogy mi, magyarok pocsék ország lennénk. Mi egy nagyszerű ország vagyunk, amely segítséget nyújt és mindent megad azoknak, akik futnak a baj elől 

– közölte Orbán Viktor.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a baloldal fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába, ha pedig szankciók alá vetnék az energiahordozókat, akkor megállna az ország.

– A nyugalom, a tapasztalat és a kiszámíthatóság aranyat ér – emlékeztetett Orbán Viktor, majd felsorolta, hogy az elmúlt 12 évben milyen nehézségeket kellett leküzdenie az országnak. Ezután a kormányfő áttért a gyermekvédelmi népszavazásra, amely szerinte egy fontos kérdést nagyon hosszú időre elrendezhet hazánkban.

– Sosem gondoltam volna, hogy bele kell írni az alkotmányba, hogy az apa férfi, az anya pedig nő 

– közölte Orbán Viktor, kiemelve: meg kell állítani a genderőrületet, amely egyre nagyobb gondokat okoz Nyugaton.

– Három kemény nappal, három napnyi kemény munkával megnyerhetünk négy évet, nyerhetünk magunknak négy békés, nyugodt és biztonságos évet 

– figyelmeztetett a miniszterelnök.

Továbbá kiemelte, hogy el kell menni, és nemcsak mi magunk kell, hogy elmenjünk, hanem el kell vigyük a barátainkat, a munkatársainkat, a családtagjainkat, hogy ott legyenek azon a választáson, ahol eldől Magyarország következő négy éve

– A munkát becsületesen elvégeztük, lelkiekben, fizikailag fölkészültünk, erőnket összeadtuk, egyetlen feladat maradt, tegyük föl az i-re a pontot. Győzzük le az ellenfeleinket, védjük meg a családjainkat, védjük meg Magyarországot, védjük meg Magyarország békéjét és biztonságát. Ha mindannyian eljönnek, nem lesz baj 

– zárta beszédét Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.