időjárás 18°C Aurél 2022. október 5.
logo

Utcai ellenállást szervez Juhász Péter

Magyar Nemzet
2022.04.11. 14:54 2022.04.11. 17:48
Utcai ellenállást szervez Juhász Péter

Az ellenzéki pártelnököknek le kellene mondaniuk, a képviselőknek pedig nem lenne szabad részt venniük a parlamenti munkában – fejtette ki  Juhász Péter az Rtl.hu-nak. Az Együtt elnevezésű párt egykori elnöke elmondta, demokratikus választáson nem lehet leváltani a Fideszt, ezért társadalmi nyomást kell kialakítani. Azzal kapcsolatban, hogy ezt pontosan hogyan képzeli az egykori pártelnök, kifejtette: „el kell kezdeni újragombolni a kabátot civileknek és az ellenzéki pártoknak is”.

Juhász Péter így folytatta: „el kell engedni, hogy választásra készülünk, el kell engedni, hogy bármilyen javaslat átmehet a Fideszen, ellenállásra van szükség. És empátiára, együttérzésre, kemény, szívós terepmunkára.”

Az Együtt egykori elnöke, aki politikusból civillé, illetve youtuberré lett, most pedig kommunikációs tanácsadással foglalkozik, határozottan kijelentette: tilos egy ellenzéki politikusnak a parlamenti munkában részt venni. Szerinte a megszerzett erőforrásokat valódi aktivitásokra kell fordítani, ezeket össze kell hozni a civil ellenállás formáival és tömegeivel. Juhász Péter úgy véli, a demokratikus fordulatra vágyó civileknek és az ellenzéki politikusoknak együtt kell működniük, de nem pártalapon és nem azzal az ambícióval, hogy a választáson győzzenek, illetve hogy melyik párt milyen pozíciókat, hány mandátumot kapjon.

A cél a civil utcai ellenállás megszervezése

– jelentette ki. Mint mondta, ez egy hosszú folyamat, holnapután nem lesz változás, de már ma el kellene kezdeni az előkészítést.

Hasonlóan nyilatkozott Márki-Zay Péter, a hatpárti összefogás bukott miniszterelnök-jelöltje, aki vasárnap esti, az országgyűlési választásokat értékelő videójában úgy fogalmazott, úgynevezett „kocsmapartizánokra” van szükség. Ők lennének azok, akik elmennek a kistelepülésekre beszélgetni az emberekkel, semlegesíteni az agymosás hatásait és elvinni nekik a híreket. Márki-Zay Péter szerint kellenek a fiatalos módszerek, kellenek a fiatalok, és jelen kell lenni vidéken, el kell juttatni az információkat vidékre, mivel az ellenzék ezt eddig nem tudta megoldani.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.